talán

#268270 Hozzászólás

Jenõ1
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

talán

Én azért remélem, hogy sokak fejében ott van az együttérzés. Talán az is gond, hogy a váróteremben nyitódott a topic, nem az Ázsia részben, talán. Jelenleg én nem vagyok Magyarországon, de kíváncsi lennék, hol vannak most a magyar buddhista közösségek, keresztényke, békés változásban hívõk; remélem, hogy tesznek valamit, legalább szimbolikusan. Történt Magyarországon/Budapesten valami megmozdulás?
Csak mosolygok egy-egy fenti hozzászóláson, a régi lemezek recsegnek újból, jajjj! Egyébként nem én, hanem a burmaiak mondják, hgy sokat köszönhetnek a brit és az amerikai kormányoknak, akik legalább diplomáciai szinten próbálnak nyomást gyakorolni. Lehet itt zsidózni kérem, de inkább beszéljünk a magyar külpolitikáról! Mi még a bálnavadászatot tiltó egyezménybõl is majdnem kihátráltunk… És persze lehet szidni a politikusokat, de ez még nem mentség a civil kussolást illetõen.
Na, azért az Amnesty International mozgolódott otthon is:
http://www.amnesty.hu/content.php?oldal1=2&oldal2=48&oldal3=120
De jöhetnének többen is, különösen azok közül, akik mindenféle vélt/valós diktatúrát oly hangosan elítélnek, amennyiben az magyar vonatkozással bír. Nagy itt a csend, kérem, Észak-Koreáról is, Kinában meg nemsokára tapsolunk az olimpikonoknak, és az ottani elvtársaknak.

Message to the People of Burma
Message

I extend my support and solidarity with the recent peaceful movement for democracy in Burma. I fully support their call for freedom and democracy and take this opportunity to appeal to freedom-loving people all over the world to support such non-violent movements. Moreover, I wish to convey my sincere appreciation and admiration to the large number of fellow Buddhists monks for advocating democracy and freedom in Burma.

As a Buddhist monk, I am appealing to the members of the military regime who believe in Buddhism to act in accordance with the sacred dharma in the spirit of compassion and non-violence.

I pray for the success of this peaceful movement and the early release of fellow Nobel Peace laureate Aung San Suu Kyi.

Tenzin Gyatso
September 23, 2007