Talán még több infó

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Camino Primitivo Talán még több infó

#142443 Hozzászólás

Alehandro
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Talán még több infó

Remélem valakinek a segítségére lesz ez a pár infó.
Én már kétszer is voltam kint caminozni, egyszer egy 700
as északi utat, és egy 900 kmes camino “mixet” gyalogoltam le. Nekem minden kijutott a caminozásból. Sok jót és rosszat is kaptam az uton, de megjegyeztem, hogy a camino soha sem olyan mint ahogy te azt elképzeled. A camino mindenkinek más, és mindenkinek meg van a saját útja(=camino). Ha jól tudom, akkor 8 út van. Francia, Via de la plata(leghosszabb), Portugál út, Finisterra-Muxia út, Angol út, Északi és a Primitivo valamint egy Aurosa(tenger)-Ulla folyó-i út. Illetve vannak alternatív utvonalak. Eggyikról a másikra is lehet néhol menni.
Azért azt sem árt elfelejteni, hogy magyarországon is megy camino, méghozzá gyönyörû helyeken. A Mátraverebélytõl induló útról egészen végig jelzett úton haladhatunk akár egészen Santiagoig!
Pár tapasztalat amit elmondhatok az utjaimról.

Északi: gyönyörû!! az elején és a végén vannak igazából szintkülönbségek. Gyönyörû városok, faluk, tengerpartok és természet tarkítja. Nehézsége: kevés a szállás, néhány helyen van 40 km az ingyenes szállások között. Ált nincs konyha. Illetve elég sok benne az aszfalt. Szállásról teljes egészében tudok esetleg segíteni.

Portugál út: szörnyû!!! Jelenlegi állapotában katasztrófa!!
Majdnem végig a fõ út mellett mész és nincs természet. Bár vannak szép részek, de kevés, sajnos nagyon kevés. Szállás ált nem gond, mert a tûzoltóknál vagy a rendörségen szivesen látják a zarándokot.

Primitivo(rész): sajnos csak az utolsó 105 kmert teljesítettem, de beleszerettem! Nehéz, de csodálatos. Szinte még érintetlen, nem sok emberrel, sok természettel. Van elég aszfalt is.

Finisterra-Muxia út: utolsó kb 90 km. De ezt nem lehet kihagyni!! Nagyon szép helyeken megy keresztül. Bár az erdõtüzek miatt siralmas a helyzet, de szép. Finisterra vagyis a világ vége hihetetlen érzés és élmény.

Ha esetleg valakinek segítségre volna szüksége, megpróbálhatom.

Tût és cérnát javaslok a sok vizhólyaghoz, vagy inkább elõtte szappanos vizet :-)

Buen Camino