támpontok

#383757 Hozzászólás

bgyuszi

támpontok

Hongkong valóban a világ egyik legjobb (ha nem a legjobb) repterének ad otthont, és valóban nagy a reptér de itt egy bizonyos útvonalról, a Hongkong-Bangkok útvonalról van szó, amelyen tudomásom szerint max. 10 légitársaság repül. Ezeket végignézni úgy 10 percbe telik, feltéve, ha gyors az internet. Be kell pötyögni két dátumot és megnézni az árakat, ami úgy légitársaságonként 1 perc.
Az árakat tekintve magamból indulok ki: a kontinentális Európa (ide nem értve az Egyesült Királyságot)-Észak-Amerika útvonaltól eltekintve mindig olcsóbb jegyeket találtam a légitársaságok honlapján. Az internetes utazási irodák, így pl. az expedia kiváló támpont annyiban, hogy megmondja, melyik légitársaság mennyiért repül, minimális jutalék mellett ott is le lehet foglalni.
Egyébként az air asianál nem igazán van jobb ajánlat, ha hosszabb idõre elõre veszi valaki a jegyet, úgy 600 hongkongi dollár körül van. Az Emiratesnek is vannak akciói ezen az útvonalon és az Ethiopian Airlines és a Sri Lankan Airlines is elég olcsó esetenként, akár 20000 forintnak megfelelõ helyi pénzbõl is meg lehet szerezni a jegyet.
Benoe, ebben a kérdésben azért nem vitázom tovább, mert mivel te Hongkongban (vagy környékén) élsz, nyilván többet tudsz az ottani utazási irodákról és az általuk kért jutalékról.