tanács

#406719 Hozzászólás

mégy egy

tanács

szerintem a “2 hetes sörözös-relaxálós-trekkinges útra a hegyekbe” tényleg ne oda menj, mert tartok tõle, hogy nagyon nagy lesz a csalódás. Talán még Chiang Mai vagy Chiang Rai környéke, onnan lehet csillagtúrázni, akár több naposra is, pl. Arany Háromszög, vagy Mae Hong Son, (zsiráfnykú nõk)de útközben is nagyon sok minden van. Chiang Maiban szerveznek mindenféle relax meg trek meg rafting meg egyéb túrákat, 1-2-3 naposakat, még elefántogolhatsz is. Ha nagyon kiéheznél a kultúrára az is van délre is (Lamphun, Lampang, egészen Picsanulokig :)meg a Golden Triang. felé is, (Mae Sai és Wang Kaenig).
Továbbá széles a határban Ch. Maiban van némi “élet”.
Luang Prab. maga a csoda, de más kategória. (kolostor – kolostor) Akkor már északra a kínai határig, de ott sincsenek nagy hegyek, meg trekkezés. Vang Vieng inkább, az út meg tök biztonságos. Vientiane meg nagyon is érdekes, csak nem úgy…
Hue – slimnek tök igaza van – szintén nem az. Sapa inkább, de akkor elég szar lehet az idõjárás a járásra. A legnagasabb csúcs egyébként éppen hogy 3000 fölött van, van egy vízesés, na jó kicsit talán nagyobb, mint a lillafüredi, de nem sokkal. Van egy egynapos trek amiben 4 ethnic falu van, de hááát…, meg a Cat Cat village a rízsföldekkel, meg még egy nevezetesebb falu, mind mûtörzslányokkal, akik másznak rád és van dollarért árulnak minden vackot, ipari terméket. Én már kétszer voltam ott: elõször és utoljára.
Sajnos reggel elhúzok, nem adhatok egyelõre több tanácsot.
Legfeljebb azt, hogy februárban ha hegyet akarsz, inkább menj sízni. :)