Te viccelsz, ugye?

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Nagymexikó ? Te viccelsz, ugye?

#243406 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Te viccelsz, ugye?

1./ “egy kalap ala veszed egy tobbszoros gyilkos kivegzeset egy no halalrakovezesevel, aki tul rovid szoknyaban beult egy kavezoba egyedul” Ezt én hol írtam???? (Mármint azt, hogy egy kalap alá veszem ezeket) Tudnál mutatni egy linket is errõl a történetrõl, mert ha nem, akkor elkönyvelem, hogy megintcsak mûködik a jó kis amerikai agymosás.

Nezz utana az ENSZ honlapjan, hogy evente hany not koveznek halalra, szurnak agyon, fejeznek le, stb a muszlim orszagokban, AZERT, mert a nok “szegyent hoztak” a csaladra, aminek egyik megnyilvanulasa pl a szuk farmer nadrag viselese, vagy idegen ferfiakkal valo beszelgetes. Goggle: “honor killings” LEGYEN ESZED ES TANULD MEG, HOGY EN NEM BESZELEK A LEVEGOBE!

2./ “azt gondolod, hogy a nyugati civilizacio alapja a 4 evszak” Ezt hol írtam???

A nyugati társadalmak két okból fejlettek:

1./ Mert anno volt alaptõkéjük (volt jó termõképességû föld, ahol meg tudták termelni könnyedén az ételüket)

2./ Rá voltak kényszerítve, hogy tartalékoljanak (merthogy télen nem termett a föld)- HIDEG TEL, NEGY EVSZAK!

Afganisztánban az elsõ dolog hiányzott a történelem során, Afrikában meg a második.

3./ ” azt gondolod, hogy a jelenlegi hitelvalsag oka a kamatban rejlik” Ezt hol írtam???

“Elmesélem akkor az iszlám kölcsön alapjait….Ennek a hátránya az, hogy ha nincs pénzed új autóra, akkor nem lesz új autód. Az elõnye pedig az, hogy az iszlám bankok nem dõlnek be sorban a felelõtlen fogyasztási célú hitelezés miatt, mint Nálatok ugye.” – SZOVAL A BANKBEDOLESEK OKA, HOGY ITT KOLCSONOZNEK FOGYASZTASI CELOKRA IS, M-I-V-E-L ITT SZAMOLHATNAK KAMATOT, NEM UGY MINT A MUSZLIM “BANKOK”.

Egyebkent ezt az egesz kerdest nem erted. Egy “fogyasztoi” hitel, mint pl egy hazvasarlasra felvett hitel IS “termelo beruhazasnak” szamit, ha az epitetto, vagy a kivitelezo szemszogebol nezzuk a dolgot, akiknek azert kell a kolcson, hogy megepithessek a hazat es utana eladjak profitert. Sot a vevo is eladhatja a hazat barmikor, es ha realizal valami profitot, akkor mindjart nem fogyasztoi a hitele, hanem “termeloi”. Egy hitel az egy hitel! Minden hitelhez kamatot kell szamolni, fuggetlen attol, hogy a penz mire lett elkoltve! Igen, van “kamatmentes” hitel is, ami nem kamatmentes, hanem a kamatot mas fizeti helyetted!!! Ez az egesz neked egy kodos terulet. Ajanlom, hogy a penzugyek teruleten NE A MUSZLIM “BANKOK” metodusait tanulmanyozd, hanem azoket, akik tudjak mit jelentenek azok a szavak, hogy bank, hitel, kamat es nem kutyuljak a bankot az uzlettarssal!

4./ “Irant egy kalap ala veszed Szaud Arabiaval” Ezt sem így írtam pontosan, ugyanis azt írtam, hogy Szaúd-Arábia százszor rosszabb, mint Irán. Ha valahol megköveznének valaki lányt hivatalosan a rövid ruháért, százszor elõbb lenne az az ország Szaúd-Arábia. Olvass egy kicsit errõl az országról. SOKKAL TOBBET TUDOK ERROL AZ ORSZAGROL, MINT GONDOLOD:)

5./ Iránnak mióta van királya??? GYEREKES BESZED VOLT, AMIT GONDOLTAM MEGERTESZ, mert latom, hogy a kamat, bank, hitel szavak, amiket felnottek hasznalnak, komoly gondokat okoznak neked.

“A példádban említett munkába járásnál miért nem felel meg Neked eleinte egy használt autó???”

Szoval megint gazdasagi lecket kell adjak…de nem baj, ez legalabb egy ertelmes kerdes.

A hasznalt autot gondolom azert preferalod, mert olcsobb. A kerdes a kovetkezo: Mitol olcsobb a hasznalt auto?

Attol, hogy a hasznalt autora kevesebb a kereslet es nagyobb beloluk a kinalat.

Miert kevesebb a kereslet? Azert mert szarok es esnek szet es igaz ugyan, hogy a megveteli aruk alacsonyabb, de az uzemeltetesi koltsegeik sokkal magasabbak az allando szervizeles miatt, mint egy uj kocsinak.

Miert nagyobb a kinalat a hasznalt autokbol? Mert a piacra dolnek be az uj autok, mert hala a banki kolcsonoknek, van rajuk vasarloero. Igy ezek az emberek el tudjak adni a regi tragacsaikat es ezert ezekbol egyre tobb lesz a piacon, vagyos csokken az aruk.

Tehat, ha a bankok nem adnak kolcsonoket az uj autokra, akkor senki nem tud uj autot venni, tehat nem tudjak eladni a regieket, tehat nem lesz eleg regi auto a hasznalt piacon, tehat a hasznalt autok ara novekedni kezd, mert kevesebb a kinalat, mint a kereslet!

Vagyis a bankok a kamatos kolcsoneikkel kozvetve nyomjak le a hasznalt autok arat. Egyebkent, aki nem kap kolcsont es emiatt csak egy tragaccsal tud jarni, az nem is biztos, hogy olcsobban jon ki, sot valosziuleg tobbe fog kerulni a regi tragacsot uzemeltetni a szervizeles miatt.

Pontosan ugy, ahogy egy szamar karavannal sokkal tobbe kerulne egy kamionnyi arut elszallitani Pestrol Nyiregyhazara. Ezert vesznek a szallitmanyozok inkabb kamionokat, amik ugyan tobbe kerulnek, mint a szamarak (erre talaltak fel a banki hitelt) viszont az uzemeltetesuk sokkal olcsobb! Ha nem lenne olcsobb, akkor szamarkaravanokkal talalkoznal az uton Pest egy Nyiregyhaza kozott.