tényleg nem vitatkozni szeretnék

Kezdőlap utazas.com Fórum Hegymászás, barlangászás Alapfokú tanfolyamok? hol? tényleg nem vitatkozni szeretnék

#415773 Hozzászólás

Gyurka

tényleg nem vitatkozni szeretnék

még csak nem is bírálni.
1, valószínüleg egy elõnye sincs a tagságnak
2, a kérdés inkább az, hogy baj-e, ha profit-oriántált egy tanfolyam. Szerintem nem baj. Az õ tanfolyamuk messze önköltségi ár alatt van, csak egy szám: az idei tanfolyam díja 15 ezer forint körül van
3, bizonyára másként látjuk a dolgokat. a vizsgájuk pl egy addig még csak nem is látott III-as IV-es út elõmászása ékekkel (ohne nitt). Pl Fekete-kõ, Y. (Kíváncsi lennék, hogy szerinted ez a többi tanfolyamon hogy megy)
4, 1 emberbõl szerintem könnyelmûség általánosítani. Bizonyára lehetnek anomáliák. A csomó ügyrõl meg csak annyit, hogy nekik létezik egy úgynevezett “csomóvizsga” (baromság vagy sem, az most mind1). Ott pár mp van a boulinra. Bináris az értékelés.
5, való igaz, tavaly mellbekötõt követeltek meg (mint ahogy az UIAA az összes általa minõsített hevederzethez) Az már tényleg csak szörszálhasogatás, hogy egy minimális cuccal kell végigcsinálniuk a vizsgát (magyarán hátizsákkal)
Valószínû, hogy a többi tanfolyamon nem esik annyi szó és idõ a gyakorlásra az ön és társmentérõl, a gleccserbekötözködésrõl és valszeg meg sem említik a kletterstignél szokásos technikai dolgokat. De ezek miért problémák?