Tényszerûen

#193130 Hozzászólás

Anonim

Tényszerûen

az általam begyûjtött információk:

Extra Provincial Registration- mûködik. Az USA székhelyû, magyar állampolgár által alapított/tulajdonolt/igazgatott céget be lehet törvényesen jegyeztetni Kanadában. Ugyanakkor ezzel semmilyen személyre vonatozó státuszt nem szerez a tulajdonos/alapító/ személy. Ugyanis egy dolog a CÉG és egy teljesen másik dolog a SZEMÉLY.

Azt, hogy Kanada területére ki, mért, hogyan és milyen jogon akar belépni egy, és csakis az az egy hivatal jogosult meghatározni, amit úgy hívnak, hogy Citizenship and Immigration of Canada (CIC).

A túrista vízumtól kezdve a bevándorlási engedélyig MINDEN a CIC hatásköre, és senki-semmi ebbe nem szólhat bele.

A kanadai törvények szerint (így van ez magyarországon is) mindenki alapíthat, vehet, regisztráltathat céget, befektethet szabadon, létrehozhat leányvállalatot, joga van hozzá.

Az országba való belépését magánszemélyeknek-akármilyen formában- a CIC szabályozza. Azt engedi be az országba (akár túristaként, bevándorlóként, ideiglenes tartózkodással, stb)aki megfelel a kritériumoknak, illetve akit akar.

Extra Provincial Registration NEM jogosít semmire. Miért? Egy dolog a cég, amit legálisan létrehoztál, ami (ha jól tudom ez a helyes megfogalmazás) önálló jogi alany. Lehet, létezhet, mûködhet. Másik dolog a tulajdonos/alapító, aki magánszemély.

Mivel az ideiglenes tartózkodási engedélyt is a CIC adja, csak akkor kaphatsz, ha az megfelel a kritériumoknak. Ne feledd, csak a CIC adhat ilyet senki más!

Ez az a pont, amikor van egy Kanadai (illetve USA, de kanadban bejegyzett) céged, de te , mint magánszemély nem vagy Kanadában. Extra provincial registration alapján elméletileg és gyakorlatilag az USA cég dolgozhat Kanadában. De a cég nem a magánszemély.

Ilyen alapon nem kapsz semmiféle munkavégzési, tartózkodási jogot, mert ettõl a pillanattõl az egész a CIC hatásköre. Miller azt írta, hogy ilyen esetekben (tehát, ha vállalkozásod van Kanadában) a szokásos egyszeri belépésre jogosító, maximum hat hónapos tartózkodást engedélyezõ látogató vízum helyett, 5 évig érvényes, korlátlan számú belépésre jogosító vízumot kapsz, de egy belépés nem tarthat hat hónapnál tovább.

A másik része a dolognak: Miért is nem dolgozhatsz a saját cégedben? Neked, mint tulajdonosnak JOGOD van Kanadában is gyakorolni a tulajdonosi jogaidat, tehát lehetsz a cégednek igazgatója, managere, eljárhatsz a cég nevében hivatalos helyeken, mert KÉPVISELED A SAJÁT CÉGED. Mint MAGÁNSZEMÉLY ugyanakkor nem lehetsz bejelentett munkavállaló, mivel a CIC nem adott erre engedélyt. Egyszerûen nincs státuszod Kanadában.

Te azt írtad, hogy a cégtulajdonosok legális tartózkodás és munkavállalási engedélyt kapnak cégükkel kanadában. Mivel a CIC csak meghatározott feltételekkel ad ki tartózkodási, ill. munkavállalási engedélyt, és csak a CIC adhat ki ilyet, én ki merem jelenteni, hogy vagy Te nem mondasz igazat, vagy Téged is becsaptak.

Mellesleg, ha 30 napon belül elintézik, Te mikor indulsz???? Február 11-én nyitottad a topicot, ma március 17-e van. Már régen kint kellene lenned…