Tibet

#396932 Hozzászólás

Kat

Tibet

SZiasztok.
Nekem nagyon tetszett Tibet, persze en sajat magamnak szerveztem az utazast egyenileg, rengeteget kerdezoskodve a helyiektol. Ha valaki a fenteb emlitett Jeep turat Lhasabol kezdi akkor nincs konvoj . (6500 yuan /5 nap 4 ferohelyes Toyota Jeep+Guide +sofor a FIT Travelnel a Banak Shol -ban). Ha az ember gyereke nem az utikonyvevel jarja vegig az orszagot akkor ra talal az igazi Tibetre, mely szerintem fantasztikus. A minden egyes hagon, turista latvanyossagnal rengeteg a koldus es a fentebb emlitett photo-money -t kantalo emberek tenyleg nagyon kiabranditoak tudnak lenni, de a tibetiek altalanossagban nagyon kedves emberek. Tibetben az a kulonleges, hogy az emberek az elnyomas es a brutalis banasmod ellenere hisznek, imadkoznak, es ezt meltosaggal teszik. eleg reggel 6kor megnezni hogy egetik a tomjent a Barkhor negyedben a zarandokok, vagy el menni egy olyan kolostorba ami az LPben nem szerepel hogy az igazi hamisithatatlan Tibettel talakozz Lhasatol 40 percnyire. Persze ha a tipikus Namtso-Gyantse Shigatse Sakya utvonalaon megy az ember akkor sajna kiabrandul…
Nekem -ismetlem- nagyon tetszett, annak ellenere hogy Lhasa tenyleg egy nagy Kinai varos tele kinaival. A Potalaban tenyleg tomegkontroll van , de akarnal 10szer annyi turistat ott mint amennyi van egyszerre??
Szerintem annak ellenere hogy kontrollaljak remek hely, es a karbantarto tibetiek nagyon kedvesek es szivesen szobaelegyednek veled es elmeselik a palota tortenetet, persze modjaval, hisz a legtobb dolog tabu es minden sarkon egyenruhas all. Nekem felejthetetlen elmenyt nyujtott a delutan amit ott toltottem.
A Barkhor Circuit semmihez sem foghato. azt sehol mashol (sem Yunnan, sem Sichuan sem Ladakh sem Mustang)nem lathatod es erezheted at ami ott van…A nepali Mustang Tura pedig 1700USDnel kezdodik, bar szerintem jovore leviszik az engedelyek arat, mivel senki nem megy..
ha valaikt etrdekelnek fotok: http://www.travelblog.org/Bloggers/Kataline
ha kerdesetek van engedelyekkel szallassal kapcsolatban oda nyugodtan irhattok
Udv Kat