Tibi,

#237660 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Tibi,

megmondom oszinten, szerintem jo adag tulzas van abban, amit irsz. Nekem is vannak rokonaim videken, a Matraban es ilyen remtortenetek ott nincsenek. Az igaz, hogy a cigany egyszer beszokott a kertbe es ellopott valami dinnyet, de seggbe lett love a legpuskaval es azota nem jar oda.

Egyebkent az allamnak az egyeduli (talan) legitimalis funkcioja a rendfenntartas kellene, hogy legyen! Nem a megtermelt javak ujraelosztasa!!!!

Ha a magyar allam nem kepes a rendet fenntartani – ami egy civilizacio alap pillere – annak ellenere, hogy a gazdasag 52%-a van a kezukben, akkor ebben az esetben a megoldas a kovetkezo:

Megtagadni az adofizetest, kozosen, nem egyedul, mert akkor mesz a sittre, hanem az egesz faluval egyutt azzal az uruggyel, hogy minek fizeted az adot, ha a rendorseg nem tud megvedeni a bunozok ellen. Ekkor az igy megsporolt penzen magan rendorseget fogad a falu, akik penzert megvedik az ott lako polgarok testi es vagyon biztonsagat.

Egyebkent en tobbszor erveltem a magan rendfenntarto erok mellett, mert biztos vagyok benne, hogy sokkal hatekonyabbak, mint az allam altal, adobol fizetett rendorseg. Persze ahogy a rendoroknek is be kell tartani az ervenyben levo torvenyeket, a magan rendoroknek (biztonsagi oroknek) ugyanugy be kell azokat tartani, tehat itt nem valami torvenyen kivul allo paramilitary kivegzo osztagokrol van szo, mint egyes orszagokban, vagy, mint amit a Magyar Garda szeretne:)

Ezek a magan biztonsagi orok, aztan megtennek a fizetesukert cserebe – amit a falu fizet kozvetlen – amit a rendorok nem kepesek megtenni az allamtol kapott fizetesukbol. Egyedul az lenne a kulonbseg, hogy a penz nem az allamon keresztul jut el a biztonsagi orokhoz, hanem az allam kihagyasaval, a magan szektorban zajlik le a dolog. Ennek persze azont tul, hogy kihagytuk az allamot a feneketlen zsebeivel, megvan az az elonye is, hogy a jelentkezo biztonsagi oroknek egymassal kell VERSENYEZNI a szerzodesert a falu vedelmere, ami garantalja a minosegi szolgaltatast. Ellentetben az allami monopoliummal, ami csak azt garantalja, hogy a penzedet elveszik.

Ha ketelkedsz, akkor nezzd meg, hogy hany buncselkemeny tortenik egy nagy bevasarlokozpontban, amit magan biztonsagi orok vedenek es hany a bevasarlokozpont melletti aluljaroban, amit az allam kellene, hogy vedjen.