Tibor,

#237668 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Tibor,

azert, mert te irrealisnak tartasz valamit, az nem jelenti azt, hogy az irrealis. Ez az elkepesztoen arrogans kijelentesed akar egy komcsi komisszartol is johetett volna:

“Ha magadtól nem látod azt,hogy amit írtál mennyire irreális,akkor nincs mit csinálni.”

Nos, beszeljunk az ado megtagadasarol eloszor:

A “civil disobedience” (a hivatalos magyar forditast sajnos nem ismerem, de szabadon “BEKES polgari engedetlenseg”) egy teljesen elfogadott, rengeteget hasznalt es abszolut legitimalis polgari aktivitas minden demokraciaban, beleertve Mo-t is. Olvass utana.

A tortenelem soran nagyon sok helyen hasznaltak ezt a modszert tiltakozasul a hatalom tulkapasai es igazsagtalan torvenyek ellen.

A legismertebb peldak:

Del Afrikaban Nelson Mandela es Desmond Tutu az Apartheid ellen.

Indiaban Gandhi az angolok ellen.

Az USA-ban Martin Luther King a feketek polgari jogaik erdekeben, vagy azok a fiatalok akik nyilvanosan elegettek a behivoikat a Vietnami Haboru idejen.

Ezek mind hires peldak a bekes polgari engedetlenseg alkalmazasara, tehat nem az en agyam szulemenyei.

Mi a helyzet a magan rendeszekkel?

Egyreszt ez egy jol ismert dolog Mo-n is, csak epp nem falvakat vedenek, hanem autokereskedeseket. Ezzel az erovel akarmit is vedhetnenek, csak legyen aki megfizeti oket.

Az USA-ban nagyon elterjedt a “Neighborhood Watch” program, ami egy, a kornyek lakoibol szervezodott onkentes, civil csoport, akik jaroroznek a kornyeken, vagy csak aktivan figyelnek. Persze az USA-ban tobb embernek van fegyverviselesi engedelye, ugyhogy az ilyesminek nagyobb sulya van itt emiatt. Ez sok helyen azert alakult ki, mert egyes kornyekeken az utcasarkokon allandoan folyt a drogkereskedelem es meg akartak szabadulni a lakok ezektol az elemektol, amikor a rendorseg a fule botjat sem mozditotta. Mondanom sem kell, hogy ezekhez a drogkereskedokhoz kepest, akik geppiszolyokkal jarkalnak a kabat alatt, egy toplak enyingi cigany a bicskajaval kisinas se lehetne.

Tehat ez a modszer sem uj, nem az en kitalaciom es cseppet sem irrealis. Az viszont irrealsi, hogy a Magyar Garda elkezd jarorozni a “ciganyok ellen”. Nalunk is a drogkereskedok 99%-a neger, megse jarorozik senki a “negerek ellen”, hanem a drogkereskedok ellen. Ha nem erted a kulonbseget, akkor nincs mit csinálni!

Abban lehet igazad van, hogy a dolog tenyleg irrealis Mo-n. De vajon miert? Mert a magyar ember az allam szoknyajan nott fel, fingani nem tud az allam nelkul, mig az amerikai egy fuggetlen, onallo emberfajta, aki nem tetlenul ul a seggen es varja az allamtol a segitseget, hanem cselekszik. Nalatok csak a Garda cselekszik, kar, hogy a buzgosagukkal ellentetes aranyban all az eszuk:(