Tibor

#191646 Hozzászólás

Tibor

http://hungarian.hungary.usembassy.gov/employmen_based_visas_hu.html

BEVÁNDORLÓ VÍZUMOK

Munkavállalás alapján bevándorlók

Általában egy egyéni állásajánlat szükséges egy amerikai munkaadótól ahhoz, hogy valaki bevándorlási jogosultságot szerezzen a munkavállalók kategóriájában.
Kiemelkedõ képességû dolgozók: Azon személyek, akik kiemelkedõ képességgel rendelkeznek a tudomány, a mûvészet, az üzleti élet, vagy a sport területén; hírneves professzorok és kutatók; és bizonyos multinacionális cégek végrehajtó testületének és igazgatóságának tagjai.
Különbözõ hivatások képviselõi: Magas tudományos fokozattal rendelkezõ szakemberek, valamint kivételes képességgel bíró személyek a tudomány, a mûvészet, vagy az üzleti élet területén.
Szakemberek, szakmunkások és szakképzetlen dolgozók: Felsõfokú képzettséggel rendelkezõ szakemberek, legalább kétéves szakmai gyakorlattal rendelkezõ szakmunkások, és egyéb olyan szaktudással rendelkezõ dolgozók, amelyben hiány van az Egyesült Államokban.
Speciális bevándorlók: Bizonyos egyházi dolgozók, papok, bizonyos nemzetközi szervezetek alkalmazottai és azok családtagjai, valamint az Egyesült Államok Kormányának jelenlegi és volt alkalmazottai, akik legalább 15 év szolgálati idõvel rendelkeznek, és azok családtagjai.
Befektetõk: Azon személyek, akik legalább tíz, rokoni kapcsolatban nem lévõ személy számára létesítenek munkahelyet azáltal, hogy tõkét fektetnek be egy új vállalkozásba az Egyesült Államokban. A befektetett minimális tõke általában egymillió dollár, a munkanélküliség arányától függõen az adott földrajzi területen.
További információért kérjük, látogasson el az USA Külügyminisztériuma honlapján az “Employment-Based Visas” oldalra.

Utolsó frissítés: 2005-08-12