Tibor, helyes a dorges

#242394 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Tibor, helyes a dorges

Es mit gondolsz, hogy a masik orszagokban miert tamogatja az allam a parasztokat a nem parasztoktol elvett penzzel? Azert, mert ezaltal megvettek a helyi parasztok szavazatait, ami hatalmon tartja a politikusokat.

Ezert viszont nagyon komoly arat fizetsz te is es masok is, akiknek a penzebol tamogatjak a parasztokat es azok is, akik emaitt kenytelenek megvenni a dragabb termeket a piacon, mert az allam nem engedett csodbe menni bizonyos termeloket (a szavazoikat) es eltorzitotta a piaci viszonyokat.

Ez az egyik problema a Fidesszel, aki szinten protekcionista politikat hirdet, csak o nem kifejezetten a parasztokat “tamogatna”, hanem a “magyar” vallalkozasokat. A lenyeg ugyanaz, csak a tamogatott csoport valtozik. A lenyeg, hogy egy eleg nagy csoport legyen tamogatva (a masok rovasara), hogy azoktol eleg szavazatot kapjunk es hatalomra keruljunk.

A protekcionizmus megoli a versenyt es ezaltal MINDENKI VESZIT, hosszu tavon azok is, akik tamogatva vannak, mert nem kenyszerultek ra, hogy fejlesszek magukat es hatekonyabba, versenykepesebbe valjanak.

Tehat a konkluziod teljesen jogos: Nem kellene senkit tamogatni, de foleg nem olyan penzzel, amit masoktol, azok akarata ellenere vettunk el!

Az amcsikat epp ugy nem volna szabad tamogatni, mint senki mast, de persze ezek azzal jonnek, hogy ha a francia paraszt tamogatva van, akinek a sajtja itt versenyez az amerikai sajttal, akkor nekunk is tamogatni kell az amerikai termeloket, mert kulonben igazsagtalan elenyuk lenne a francia termeloknek. Igy aztan a politikusok Franciaorszagban es az USA-ban is megmagyaraztak, hogy miert kell tamogatni a helyi parasztokat.

Arrol aztan elfelejtkeznek, hogy ha mindketto egyforman van tamogatva, akkor a tamogatas kiegyenliti egymast, tehat abszolut semmit nem csinalt az allam, mint elvette mindket orszagban a penzt a nem parasztoktol, de megmagyarazta, hogy miert van szukseg arra az elvonasra. Nagyon okos!