tippek

#291608 Hozzászólás

Levente

tippek

Ha van idotok Cuzco kornyeken, akkor menjetek el az inca trail-re! Harom nap, kb napi 20 dolcsi, de megeri. Igaz a masodik nap marha kemeny, 4200-on van a hago, de tok jo. Elotte aki nem edzett, kicsit treningezzen, mert en alig vonszoltam fel magamat, keves volt a levego. Ha innen mentek, napfelkeltere a Machu Picchunal vagytok, es ezerszer szebb latvany, mint ha a busszal kesobb kijossz. Mi a Napkapubol neztuk vegig az egeszet, es tok jo volt.
(A visszafele vonatut viszont egy igazi tanulmany volt latin-amerikabol…)
A tura tovabbi elonye, hogy egy 10-12 fos csoportban mesz, es rengeteg hatizsakossal lehet megismerkedni. A csomagot egyebkent Cuzcoban lehet hagyni a szallodakban.
Ja, es ezzel kapcsolatban meg annyi, hogy mi majdnem szivtunk. Meg Arequipaban megvettuk a Cuzcobol indulo turara a jegyet, de ott nem akartak elvinni, hogy nem ert meg oda a penz. Ja, a bankrendszer Peruban… Igy ketszer fizettunk, de vegul az egyiket visszakaptuk, mert a neni tenyleg nem akart minket atvagni, es tenyleg a bank volt a tetu. Na meg a neni feledekeny a penz feladasaban. Aki ilyenre vetemedik, az kerdezzen ra elotte, nehogy izgulnia kelljen.
Meleg cuccot vigyetek, bar a varosban meg lehet leni. Az ejszakai buszokon kutya hideg van, es akkor meg nem mondtam semmit.
Ha ejszaka buszoztok, a takaro kotelezo mufaj, mert nagyon szarul tudjatok magatokat erezni anelkul. Megoldhato itthonrol vitt takaroval, de helyben vett takaroval is.
Egyik haverom ez utobbit valasztotta, es igen vidaman volt a buszon.(Mellesleg ma egy gyonyoru takaro buszke tulajdonosa, csak amig a hatizsakjaba begyomoszoltuk a cuccokat…) En itthonrol vittem, de azzal sem volt gond.
Peru egyebkent biztonsagos, rengeteg a turista es vigyaznak is rajuk. Cuzcoban hallottuk, hogy van valami turisztikai rendorseg is, ahol kivizsgaljak, ha atvagtak az embert.