több válasz

#389352 Hozzászólás

Sajo

több válasz

Kinga:

Köszi a bókot, de itt vannak nálam tapasztaltabb India utazók is. Azért persze megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.

1. Szerintem nyugodtan lehet a helyszínen is intézni a szállásokat. Agrában én mindenképpen a Taj fõbejárata közelében levõ egyik olcsó hotelba mennék. Persze nem tudom, hogy milyen színvonalú szállást szeretnétek…elvégre nászúton még nem voltam. :-)

2. A melegetûrõ képesség nagyon egyéni, de szerintem kibírható lesz.

3. Hát, Indiába csak hagyományos fényképezõt vittem eddig és semmi elektromos cuccot. Így bevallom nem emlékszem biztosan, milyen a hálózati csatlakozó…

Mindenesetre ha rugalmasak vagytok és nem ijedtek meg egy kis káosztól, akkor szerintem jól fogjátok magatokat érezni. Szerintem érdemes az LP India -t megvenni, abban sok hasznos tanácsot fogtok találni.

Vili:

16 nap alatt mit lehet megnézni? Sajnos nem túl sokat, de nézd meg a http://sajo.cjb.hu honlapot, ott sok fényképpel van fent egyútleirásom Dél-Indiáról, annak egy részét akár be is lehet járni. Én amúgy Bombay, Badami vagy Hampi, Belur és Halebid, Sravanabelagola, illetve ha van még rá idõ, akkor Madurai útvonalat javaslom. (Ezek mindegyikérõl talalász fényképeket és leírást a fenti honlapon.)

Malária:

Abból bizony nem lehet kigyogyulni, csak tünetmentessé lehet tenni (legalábbis hosszú idõre, de aztán idõnként újra elöjöhet). És bizony nagyon csúúúnya betegség, ha teheted védekezz ellene (fizikai védelem és/vagy gyógyszer).

Amúgy Indiába a Lariam mellett még a Delagil+Paludrin kombináció is jó. Azért nem szokták nálunk felírni, mert a Plaudrint hozatni kell Bécsbõl. Ez sokkal kevésbé káros a májra és nem is drágább, mint a Lariam (a gyógyszerfutár meg kb. 1000 Ft), csak naponta kell szedni. Fontos tudni, hogy ez csak a világ bizonyos részein nyújt védelmet (pl. Indiában).

Sajo’