Tojo

#182544 Hozzászólás

Anonim

Tojo

Nem azt mondtam, hogy elveszíted, hanem azt, hogy ha más állapolgárságo(kat)t is kapsz, szerzel, stb, de megtartod a magyar állampolgárságodat, magyarország minden körülmények között magyar állampolgárnak tekint. Ez jelenti azt, hogy ha egy ország nem ismeri el a kettõs állampolgárságot.

Ez nem egyenlõ azzal, hogy létezik-e kettõs állampolgárság. Persze létezik, csak Mo nem ismeri el. E szerint bármit teszel, bármit akarsz, bármit követsz el, magyarország a saját polgárának tekint. Ha pl USA-ban jogsértés miatt köröznek, és Mo-n vesznek õrizetbe nem fognak kiadni az USA-nak, hanem itt ítélnek el. Nem tudsz az amerikai állampolgárságodra hivatkozni,kiadatást kérni,stb, ha alanyi jogon magyar állampolgár is vagy.

Azt, hogy egy kormány demokratikus, vagy nem: nem a témához tartozik.

Az, hogy egy jövõbeni kormány mit fog csinálni: jelen esetben tök mindegy. Az biztos, hogy külföldön ki nem fizetett (ergo:lopott) autókat nem fog legalizálni.

Jelen helyzetben a választási törvény minden Mo-n élõ, a válsztói névjegyzékbe felvett állampolgárnak biztosítja a választói jogot. A választói névjegyzékbe való felvételnek sok kritériuma van, többek között az érvényes személyi azonosító okmány megléte is.

Akárhogy csûrjük-csavarjuk (szerintem csak elbeszélünk egymás mellett, valójában ugyanazt szajkózzuk mindketten) ki nem fizetett, külföldi autót nem tudsz behozni.