Tojónak- Igazad van vezetheti a mellékeltek szerint!

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Ki nem fizetett autot hazahozni Tojónak- Igazad van vezetheti a mellékeltek szerint!

#182557 Hozzászólás

Anonim

Tojónak- Igazad van vezetheti a mellékeltek szerint!

Látod, én elismerem, ha valamiben tévedek. Tehát vezetheti külföldön élõ magyar állampolgár az autóját a következõ feltételekkel:

A jelenlegi szabályozás szerint külföldi rendszámú autóval Magyarországon csak a külföldi tulajdonos, vagy annak külföldi egyenesági hozzátartozója közlekedhet minden megkötöttség nélkül.
Magyar állampolgár aki külföldön él életvitelszerûen – külszolgálatos, tanul, stb. – úgynevezett “Jármûnyilvántartó lap” birtokában vezetheti legálisan Magyarországon az ideiglenesen itt tartózkodás ideje alatt a külföldi rendszámú gépjármûvét. A Jármûnyilvántartó lap alkalmazásával is csak akkor van mód a gépjármû vezetésére, ha 12 hónap alatt legfeljebb 6 hónapig van Magyarországon az autó.
Ezt meghaladó esetben magyar forgalmi engedéllyel és rendszámmal kell ellátni a jármûvet a vonatkozó közúti közlekedési igazgatási és vámszabályok szerint.
Arra, hogy a mostani közlekedés igazgatási szabályok hogy fognak megváltozni a csatlakozás után jelenleg még nem tudok választ adni.

Tisztelettel:
Váradi Mihály
igazságügyi vámszakértõ

Szóval vezetheti… bizonyos kötöttségekkel.