Toronto

#164078 Hozzászólás

mstrawberry
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Toronto

En csak annyit tennek hozza, hogy szerintem Toronto nem olyan szep hely, hogy egy 2 hetes kirandulasba megerne belezsufolni. Esetleg erdemes arra is gondolni, hogy Kanadaba kulon vizum kell, masreszt ha az amerikai vizumod csak 1 belepesre szol, mar akkor sem tudsz atmenni meg a vizeses tuloldalara sem. Ha neked meg is vannak a vizumaid, az utitarsaknak esetleg problema lehet. Amugy a vizeses amerikai oldalan is el lehet szorakozni, fel lehet szallni a kishajora, ami bevisz egesz kozel a vizeseshez ill. gyalogosan is le lehet ereszkedni lepcsokon, ekkor tiszta viz leszel, de ezt is lehet elvezni. Teny, hogy a kanadai oldalrol sokkal szebb, es en a magam reszerol, ha ugy adodna, hogy nem lehet atmenni a kanadai oldalra, kihagynam az egeszet. Ket het olyan kis ido, ez meg eleg nagy kerulo meg Bostonbol is. 60 merfold/oras atlagsebesseggel kalkulalj, sok a rendor es sokszor nagy a forgalom is.
A ny-i aruhaz Macy’s, akvariumot en inkabb a baltimore-it ajanlanam, ha erdekel az ilyesmi. NY-ban jo, hogy olcson is lehet szinhazjegyet kapni, de ha nem akarsz a par napodbol egy teljes delutant ott tolteni a (varhatoan) tuzo napon a sorban, akkor inkabb vegyel elore jegyet.
Bostonban van egy Freedom Trail nevezetu turistaosveny, fel van festve egy kek vonal a jardara, ezt kovetve eljutsz a fobb nevezetessegekig. Egy napra ez boven eleg.
Washingtonban estere ajanlanam meg Georgetown-t, hangulatos kis varosresz, ettermekkel, draga uzletekkel, sok emberrel. Ha van ra ido es penzkeret, akkor a segway-tura is nagyon jo, 4 ora kell ra, ebbol 3 maga a tura, nagyjabol a National Mall korul megy korbe, idonkent megallas es kis idegenvezetes errol-arrol. Nagy elmeny maga a keszulek is, es gyalog ennyit nem lehetne ilyen kis ido alatt bejarni (plane abban a 40 fokban, ami augusztusban ott van:). Philly: Rittenhouse Square, Szepmuveszeti muzeum, folyoparti seta az egyetemek csonakhazainal, a regi varosreszben meg a quaker imahaz, a Betsy Ross-haz, a 2. utcanal a Christ Church . Erdemes a Visitor Center-ben kezdeni, ott kell kerni jegyet az Independence Hall-ba (ingyenes) ill. megnezni a terkepet, milyen latnivalok vannak meg. Ha van meg valami kerdesed, szivesen valaszolok.