törzsek?

#405023 Hozzászólás

Gábor

törzsek?

Niemand: jó, akkor legyen a “törzsek” szó helyett “népcsoportok” kifejezés, ha neked az európaibb. A lényegen nem változtat. Valószínû, hogy az ilyen emberek miatt barátkoznak egy kicsit nehezen, viszont akit befogadnak, azt a család barátjának tekintik. Ez ott nagy szó. A barátság ott mást jelent, mint nálunk.
A Tet – Holdújév idején voltunk egy családnál, ahová meghívtak. Tudni kell, hogy az családon belüli ünnep (legalábis van olyan szakasza is), és idegeneknek udvariatlanság ilyenkor látogatóba menni. Örülök, hogy nekünk sikerült oly mértékben beilleszkedni abba a közösségbe, hogy részt vehettünk a családi ünnepen. Neked, Niemand nem tudom hogyan sikerülne ilyen hozzáállással? Van a szótáradban olyan szó, hogy tolerancia? (Vagy azt a lapot kitépted?)
Pó apó: a receptet kipróbálom! Amit hoztunk, néhány fûszert (a nevüket nem tudom), már elhasználtuk egy ízletes “vietnami csirke” címû gasztronómiai találmányhoz. Próbálkoztam az édes-savanyú meg kínai fûszerkeverék nevû csomagolt gyári keverékkel is, de mégsem olyan!