tovabbi info

#349435 Hozzászólás

bedouin
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

tovabbi info

sziasztok!

nilus56! a keszulo honlapot kivancsian varom! ha mar lesznek autoskiserok, minimum ket auto kene, hogy tudjak egymast segiteni. a lovak nehezen romlanak el, de egy ilyen autos turahoz a komoly muszaki hatter elkelhet…
a 2008 boven belefer, ugyanis en legkorabban 2009-ben tudom elkepzelni. nem akarok abba a gyakori hibaba esni, hogy az expedicio idejet a szervezesre szant ido rovidsege miatt folyamatosan ki kell tolni, kozben a resztvevok, szponzorok es amugy minden erintett folyamatosan csalodik, lemondja, ujak jelentkeznek es egyre csak halmozodik a feladat, mikozben kis korokben rohangalunk. ezert minimum ket ev kell a szervezesre, iden meg kiderul, valojaban mekkora a feladat, es mikorra hatarozhatjuk meg a vegleges indulasi idopontot. Amit irsz Korosirol szerintem nagyon fontos, mert szponzori es egyeb tamogatast csak ugy remelhetunk, ha valamilyen erzelmi-tortenelmi-neprajzi stb. tema kore szervezzuk az expediciot. ehhez is elkelne a segitseg, ha valaki szakmajabol vagy hobbijabol kifolyolag tud ebben segiteni (evfordulok, kevesse ismert de erdekes tortenelmi esemeny, akar aktualis karitativ tevekenyseg) azt is szivesen fogadjuk. engem a kaland es a kihivas lelkesit, de ha kozben meg penzt is tudnank gyujteni jotekonysagi vagy oktatasi celokra, annal jobban orulnek.
HASZKOVO, az anyagiakrol en sem tudok mit mondani, lehet, hogy minden koltseget sikerul osszekalapozni, de az is lehet, nem eleg a lelkesedes (mint manapsag altalaban) es komolyan el kell kezdeni gyujteni ra. en ugy vagyok vele, ha ez lesz eletem elmenye, legnagyobb kalandja, akkor “all in”, mint a pokerben:)
a koltsegekrol most meg nem tudok nyilatkozni, de elkezdem osszeirni. azt azert elarulom, hogy a legnagyobb tetel nem a szallas es etkezes lesz, inkabb az engedelyek, csuszopenzek, hataratkelesek. a balkani irany sem kizart persze, arra gondoltam, az elszant resztvevok belekezdhetnenek egy-egy orszag felmeresebe, tanulmanyozasaba, hogy a tura (es esetleg a keszulo film, fotok) szempontjabol legerdekesebb, legeredetibb videkeken haladjunk. iden es jovo nyaron is megyek mongoliaba lovagolni, csak par hetre, de hasonlo nomad korulmenyek kozott, barki csatlakozhat.
amondo vagyok, elobb hatarozzuk meg a tura “hivatalos” celjat, hogy nevet adhassunk neki, ami alapveto a szponzorok, tamogatok megnyeresehez. utana johet a SWOT-analizis meg a diplomacia:))
b