TVINDALERT

#322405 Hozzászólás

TVINDALERT

Sziasztok!

A “Külföldi szellemi” kategóriában van szó ugyanerrõl az önkénteskedésrõl CICD(Afrika) címszó alatt. Érdemes áttanulmányozni, mielõtt bárminek nekiindulnátok.

Én belevágtam, ami 5 hétig tartott. Közben igyekeztek rólam pénzt legombolni, de szerencsére voltak ott magyarok, akik mondták, hogy eszembe ne jusson tandíjat fizetni. De voltak, akik fizettek “tandíj” címén 2000 fontot(idõsebb angolok, lány Hong Kong-ból, nekik nem volt, aki megmondja, hogy mi is ez az egész) és még erre jött rá a fundraising-elés 2000 körüli fontja (2003- ban).

Bárhogy is dönts, hogy belevágsz vagy sem, ha tandíjról van szó, akkor azt kell mondani, hogy nincs annyi pénzed (bár lehet, hogy ezzel a tandíjasdival azóta már felhagytak, nem tudom).Ekkor baromi nagylelkûen “ösztöndíjat” ítélnek neked oda.

Tanítás nincs. De ezt õk soha nem fogják elismerni.(Ha mondjuk én történetesen 5000 fontban állapítanám meg a tandíjat, majd ezt “ösztöndíj formájában neked biztosítanám” még nagylelkûbb lennék.) Tehát ennek ismeretében kell elkötelezettnek éreznie magát bárkinek is aki kap “ösztöndíjat”.

Lopások viszont voltak. Még értelmetlen hülyéskedés (színházasdi).

Aki a hirdetéseket adogatja fel, az a beszervezett személyek után pénzt kap, ezzek is kevesebbet kell neki fundraising- elnie. Ezt nem árt figyelmen kívül hagyni. (Promócióban/beszervezésben jó a Humana, azt el kell ismerni.)

Egy idõsebb angol ismerõsöm végül is végigcsinálta az egészet, majd írta, hogy noha teljesen értelmetlen volt a Hull – i tartózkodás, Afrikában is hasonlóan a semmittevés folytatódott. A 6 hónap utáni két hónapos ismertetõ szintén senkit nem érdekel.

Ezt fontos hangsúlyozni, mert így kvázi egy év tengéssel-lengéssel telik (mert általában a fundraising megállapított összegét nem tudod 6 hónap alatt összeszedni, így az is csúszik). Egy év kiesik az életedbõl.

Persze angolt tanulsz így- úgy, noha az ottlevõk sem beszélnek tökéletesen, meg tökélyre fejleszted a takarítást (ez a kurrikulum kiemelten fontos része). És persze fundraisingelsz- ez viszont kemény és szar munka.

Amit kvázi csinálsz, az nem más, mint fenntartod a Hull- i épületet. Hatalmas, több épületbõl álló együttes, régen valószínûleg katonai barakkok voltak. (A katonai barakk legyen intõ jel, arra, hogy milyen szállásra számíthatsz.) Egyedül kertészt fizetnek, az épület fenntartása pedig az önkéntesek feladata.

Tehát összegezvén, fundraisingelsz(pénzt keresel), fenntartod az épületet (szintén pénzt takarítasz meg a “cégnek”)és ha elszerencsétlenkeded még tandíjat is fizetsz. (Fenntartási költséged: anak idején egy személynek a kajáját napi 3 fontban állapították meg. De kaja azért mindig volt, el is híztak sokak, a fõ mulatság a kajaraktárba való járás volt, unalomûzõnek.)

Akit érdekelnek a további részletek, luxusvillák, letartóztatások az látogasson el a http://www.tvindalert.com/ ra, ahol a szervezet korrupciós és rendõrségi ügyeit – többek között – veszik sorra.

Végül pedig, érdemes tudni, hogy a Humana, bármelyik nevén is fusson nem regisztrált önkéntes szervezet Nagy-Britanniában. Ehhez kellene egy ún. registered charity number. Valamit majd adnak, de ez nem lesz az. Ezt le is lehet ellenõrizni a
http://www.charity-commission.gov.uk/registeredcharities/search.asp?position=1&oparea=K honlapon (az önkéntes szervezetekkel foglalkozó hivatalos honlapon). Itt lesz egy Humana cég, de az nem a szóban forgó.

Végül pedig, rengeted önkéntes szervezet mûködik, ahova pénz befizetése után (ha kijössz Angliába, egy kis szerencsével gyorsan össze lehet keresni az önkéntes útra való pénzt)(a hülyéskedések kihagyásával) el lehet jutni ahova akarsz. Korrekten, maszatolás nélkül.

Üdv