Ujabb gyujtogatasok…:-(

#305243 Hozzászólás

Lisa
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Ujabb gyujtogatasok…:-(

Már több mint kétszázan meghaltak a tomboló tûzvészben. A kihalt településeken megjelentek a fosztogatók. Múlt éjszaka újabb gyújtogatás történt. Megint gyújtogattak Ausztráliában, ahol az ország történetének egyik legborzalmasabb tûzvésze tombol – közölték a hatóságok szerdán. Az eddigi adatok szerint több mint 200 ember halt meg, és felbecsülhetetlenek a károk Ausztrália különleges élõvilágában is. Az otthonokat és a természetet pusztító erdõ- és bozóttüzek…

…központja a déli Victoria szövetségi állam, amelynek kormányfõje, John Brumby kijelentette, hogy kétség sem férhet hozzá: az éjszaka újabb gyújtogatások történtek. Christine Nixon, az állam rendõrfõnöke azt nyilatkozta, hogy a nyomozók közel jutottak az egyik gyújtogató azonosításához – õt gyanúsítják azzal, hogy a Gippsland nevû térségben szándékosan idézett elõ tüzet.

Közben tûzoltók jelentették, hogy fosztogatók garázdálkodnak a katasztrófaövezetben. “Több szemtanú számolt be fosztogatásokról, ezek a szemtanúk, köztük önkéntes tûzoltók, illetve helyi lakosok azt mesélték, hogy sok gyanús idegent láttak az elpusztított településeken, amint holmikat cipeltek magukkal – mondta a rendõrfõnök.

Több ezer hivatásos és önkéntes tûzoltó próbálja megfékezni a lángokat, amelyek jelenleg 23 helyen pusztítanak a szárazságtól sújtott délkeleti Victoriában. A tüzet a szél is táplálja.

John Brumby, az állam kormányfõje, aki korábban terroristáknak nevezte a gyújtogatókat, kétszázra becsüli a halottak számát, az ausztrál média szerint azonban a háromszázat is meghaladhatja az áldozatok száma. Marysville a tragédia jelképe lett. Az egyik ausztrál újság szerint ebben a városkában, amit a földdel tett egyenlõvé a tûzvész, valószínûleg százan haltak meg az ott élõ ötszáz emberbõl.