ujra

#184617 Hozzászólás

zs

ujra

ne haragudjtatok meg egyszer, hogy igy lefarasztottam a bandat csak feltortek az emlekek.
amugy meg en is gondolkodtam azon, hogy kint maradok, de ugy ereztem, hogy ott sem sokkal jobb. marmint jobb, mert vegulis meg tudtam magamnak venni mindent amit szerettem volna, itthon meg tovabb kell gyujteni. de tudom, hogy ott kint is vannak razos dolgok. es ezek eppen azok, amiket nem kellett fizetnem.. biztositas, lakas berleti dija.. a sulikat is neztem, es rajottem, hogy huzos.

szoval mindket helynek megvan a maga problemaja. itthonrol azert tunik talan konnyunek minden, mert azt halljak, hogy elmentel a grand canyonhoz, atvezettel az orszagon.. meg ilyenek. es ha osszevetem tenyleg kevesebbet kell dolgoznia az embernek vmiert mint itthon, ha mondjuk a fizeteseket nezem. en babysitter voltam es megtehettem, hogy atrepultem san franciscoba. (itthon egy babysitter mikor repked barhova is??)itthon nem tudom mikor fogok menni vhova is egyaltalan kulfoldre….
eszembe jut a brazil takaritono, aki ott dolgozottaol en laktam.. illegalisan volt kint, szult gyereket, ferjhez ment.. es hazat tudot tvenni.. kocsit vett.. es csak egy bejarono volt. (nem rossz ertelemben.) meg angolul sem tudott igazan.

persze az ember megveszi az uj tv-t, mert azzal jut elobbre es akkor tenyleg nem marad penze. kint ez maskepp van. lazabban kipengeted azert, nem?
a rokonokra visszaterve nem vagyok hive annak, hogy masra legyek utalva egy ilyen uton.. abbol nem mindig sul ki jo dolog. masreszt meg teljesen mas egy olyan emberrel felfedezni az orszagot, a varost, aki szinten nem odavalosi, mint azzal aki ott el mar 20 eve.. vagy ott szuletett.
es tenyleg akarhogy is van, a tarsasag a lenyeg. ha az jo, akkor az emlekek is jok lesznek. igy most szegeny unokatesom ahelyett, hogy elvezte volna NYC-t csak perce pontosan rohant a masik unokateso utan (szo szerint rohant, mert mikor ott voltam en is azon az egy napon veluk hat ugy lemaradtunk az amcsi rokontol, hogy szem elol tevesztettuk.) es igy semmi elvezetes nem volt benne csak az, hogy rohantunk meg ilyenek. a csavo arra huzta az orrat, hogy nyar kozepen bementunk egy kavezoba venni vmi uditot meg elmentunk a mellekhelysegbe. áh, nem is ragozom tovabb.
mas itt ugy keresni penzt, hogy ott kint jol ellegyel, mint ott megkeresni a ravalot.
szeretnek meg visszamenni, mert az orszagnak a toredeket sem lattam, de ugy tervezem, hogy majd ket melohely valtas kozott.. kimegyek, dolgozom vhol 2-3 honapot es aztan elutazom a penzt. 1-2 honap, attol fugg hanyan vagyunk es mire telik. remelem, osszejon. :)
zs