University of Malta

#430184 Hozzászólás

Gábor230
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

University of Malta

Szia Zsófi

Egy kicsit feljebb már láthattad a hozzászólásom, mivel a Rolanddal voltam kint (ott találkoztunk), én is tudlak informálni.
Máltán csak egyetlen egyetem van, de szerintem nem lehet nagyon megerõltetõ, mert nekem pár tanárom ott végzett, és csak mosolyogtak, mikor a nehézségeirõl faggattam õket. Amúgy szerintem a fõ problémád az unalommal lenne. Nehéz egy sikeres turisztikai központról egy ilyen degradáló állítást megmagyarázni, amirõl az utazási irodák, és a baráti társaságokból, ismeretségekbõl származó legendák, elbeszélések csak jót írnak, mondanak, de egy idõ után már mindegy, hogy mennyi pénzzel mentél ki, mert hamar eljön a pillanat, hogy mindent láttál és majdnem minden helyi ünnepségen részt vettél. Én négy hetet voltam kint, de a napi iskolába járás mellett is volt idõm, hogy körbejárjam a szigetet, és St. Julian’s összes szórakozóhelyét megismerhessem. Ennek ellenére volt egy Kanadából származó, autóval rendelkezõ tanárnõm, aki tíz éve élt Máltán, de még nem volt a sziget másik oldalán (max. 20Km), és saját bevallása szerint jól érezte magát egy városba „bezárva”. A máltai emberek viszont szerintem megérnek annyit, hogy megismerd õket. Nagyon mixelt nép, latin és arab vonásokkal, olaszos lendülettel, erõteljes keresztény beállítottsággal, de szerencsére hiányzik belõlük minden angol temperamentum. A lányok szépek, de szerintem nem ez az információ dönt majd az utazásodról.
Ha az unalom nem riaszt el, akkor jól fogod magad érezni.
Megnéztem az egyetem honlapját, nincs olyan tudományág, amit ott ne tanítanának, de szerintem Mekmester képzõ az egész: (www.um.edu.mt).

Gábor