USA-canyon

#157735 Hozzászólás

gerard

USA-canyon

Nyáron voltunk ott.

6 helyet nem szabad kihagyni:
1. San Franciscotol északra 500-550 km-re van a Redwood NP. Óriás fenyõkkel, rendkívûl izgalmas (minket szarvas küldött le az sétaútról, mert túl korán merészkedtünk be)és rendkívül különös érzés.
A többi Las Vegas környékén helyezkedik el:
2. Death valley-ben szeptember közepén árnyékban 40 fok volt, de árnyék ott nincs!!
Kocsival teljesen bejárható ér 4-5 pontját érdemes megnézni. Az antionioni filmbõl (bocs ha rosszul irtam volna le) ismert Zabriskie point gyönyörû, a kietlen táj közepén elhelyezkedõ kis sivatag is édekes, a Painters Palette elkápráztat természetes zineivel és a legmagasabb és legmélyebb pontja érdekes még. (a legmélyebb pontján sótenger fogad és mellesleg ez a világ legmélyebben fekvõ száraz pontja is legalábbis tudtommal.)
3. Grand Canyon. Gyönyörû a naplementét ne hagyd ki és a Platou Pontot sem.
4. Bryce Canyon. Szerintem ez a legszebb, gyönyörû vöröslõ szikla-szobraival.
5. Zion Canyon. Ez nem túl meleg még nyáron sem, sõt októberben akár hóakadályok miatt le is zárhatják már!! Két nagyon szép túrát tettünk meg. Az egyik az Angels Landing-re, ezen láncos felkapaszkodás és zabsem effektus is fellépett, de gyönyörû, a másiknál hol egy patakban hol szárazon jutsz tovább és szebbnél szebb helyekre találsz ennek a neve nem jut eszembe.

A marble canyon felõl érdemes megközelíteni a Bryce canyont, mert akkor az út mellett több érdekes helyet is találsz.
6. legvégül az ezen út mellett található “vörös sivatag”-ot keresd fel. kb. 10 km-es kitérõ, de megéri. Talán hivatalosan Pink a neve de nem biztos.