útvonal, nyereg

#349487 Hozzászólás

Feri35
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

útvonal, nyereg

sziasztok!

útvonallal kapcsolatban én mindenképpen a hasznosság elvét tartanám szem elõtt. nagyon szép a hosszabb út is, de abba is bele kell gondolni, hogy az, annyi országgal való kapcsolatfelvételt jelent! ráadásul kazakhsztán felé, a kínai határnál nem vagyok biztos, hogy az altajon csak úgy átbandukolunk a lovakkal.
én nem tartanám kizártnak azt sem, hogy tuva vagy burjátia felé közelítsük a célt, mivel itt jobbak a földrajzi viszonyok.
a mongol államot úgysem lehet kihagyni a dologból, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy lesznek olyan feltételek, amiket valószínû, hogy õk fognak megszabni (pl. hogy hol engednek ki az országból).

nyereg: nehéz kérdés. megmondom õszintén, én utálom az orosz katonanyerget. lehet, hogy rövid távon mûködõképes, de meg kell nézni, hogy milyen a nyeregtalp, hogy mennyire illeszkedik a ló hátához.
tudom, hogy az út mongóliából indul (és semmi bajom a mongol nyereggel, elég sokat lovagoltam benne), mégis, számomra fontos, hogy magyar nyeregben üljek. egy hagyományos (tiszafüredi) nyerggel ugyanúgy végig lehet jönni. akár egy nyeregkészítõt is meg lehetne fogni erre a célra, nyilván nem ingyen, de az ugye neki is reklám.

egyelõre ennyi jutott eszembe
üdv