uzlet vagy letelepedes

#223627 Hozzászólás

uzlet vagy letelepedes

Amerikaba a XIX szazadban szerinted miert vandoroltak ki az emberek? GAzdasagi okokbol. Jelenleg a kinaiak nyomulnak Afrikaban fokent, es ok is ebbol az okbol.Az empatia gyonyoru dolog, de aki uzlettel foglalkozik, az azert megy fokent valahova, hogy pent keressen. Van egy uj fogalom a ” geoarbitraz ” ,miert elitelendo az, ha valaki valahova fokent uzleti okbol megy? Egyebkent en szeretem afrikat, de ellentetben azokkal akik soha nem voltak ott, vagy esetleg egyszer-ketszer mint turistak, nem “megvaltani ” akarok ott senkit azzal hogy onkentes karitativ munkara megyek oda. Ha ott van cegem akkor fizetek adot OTT, alkalmazok OTTANI embereket, ezzel annak az orszagnak HASZNOT hozok, de persze NEM ONZETLENUL. Aki onzetlenul akar ott tevekenykedni, annak ott van a karitativ munka.Viszont hogy ki tesz az adott orszagnak tobb jot, az mas kerdes… Aki a halat adja vagy aki a horgaszbotot??Az hogy ” meg felneznek ” a fewer emberre az teny, ezert irtam,nem nagykepusegbol , viszont az afrikaiak nagy resze a fehert ” money cow “-nak / fejostehennek / tartja EPP AZERT mert azok akik a National Geograficon csak az ehezo gyerekeket latjak,azok osztogatjak a nyalokat ott…
A legtobb afrikai orszagban a ” demokracia ” meg ott tart, hogy a tarsadalom 3 %-a a GDP 60 %-at tartja a kezeben- es NEM feherek, hanem az ottani helyi ” demokratikusan ” megvalasztott vezetok, azok csaladjai, a helyi ” local king ” -ek es klanjuk.
Az uzleti elet pedig olyan, hogy az alaklmat kihasznalja aki tudja es akarja, mert semmi sem tart orokke, jelenleg ott kisebb tokeigennyel nagyobb hasznot lehet elerni. De a riziko se kicsi..Mindenkinek joga es lehetosege van ot es akkor csinalni amit tud es akar, a szeplelku moralizalas nem az uzleti elet alappillere..De mindenki velemenyet tisztelem.Kiveve azoket, akik serto kifejezesekkel illetnek mas embereket, de azok szellemi szinvonala olyan alacsony, hogy nem is erdemes veluk foglalkozni, meg szerintem ezek az eletben nem voltak sehol mint a hulllahopp nevezetu tunemeny:))) Egyebkent Nyugat-Europaban kb 2 millio lengyel dolgozott, par eve, ebbol visszajott a fele, de most megint megindultak ki, epp azert mert a valsag most kezdd jobban erezodni.A lengyelek mobilisabbak a tobbi kelet-eu nepnel, ennek tortenelmi-nyelvi-gazdasagi okai vannak.
Udvozlet P