Vadkemping biciklitúrán

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág vadkempingezés Vadkemping biciklitúrán

#96273 Hozzászólás

Amba

Vadkemping biciklitúrán

Európa több országában vadkempingeztem biciklitúrák során, néhány tapasztalat:

Ukrajna, Belarusz, Oroszország – sok szabad hely, szép nagy erdõk, igen könnyû sátorhelyet találni, ha meglátnak, se szólnak miatta.
Szlovákia – a nemzeti parkok kivételével szintr mindenhol könnyû helyet találni. Cigányfalvak (fõleg Sárosban és Szepesben) környéke széles ívben kerülendõ.
Szlovénia – talán itt volt a legnehezebb (a Kras-hegységet leszámítva), minden magánterület, rengeteg a szétszórt tanya, nehéz olyan helyet találni ahol nincs az ember szem elõtt. Itt aludtam meredek lejtõn, autópálya melletti keskeny erdõsávban is.
Észak-Olaszország – szintén nagyon nehéz ügy, általában a falvak melletti nyárfaligetek segítettek ki. Egy kukoricaföld mellett meg jött a tulaj, de csak annyit kötött ki, hogy ne hagyjak szemetet ott.
Lengyelország – a délkeleti részen jártam csak, szintén szétszórt tanyák, jó sátorhelyet csak a beékelt nagyobb erdõkben találtam, meg a folyók mellett.
Franciaország – az Alpoktól a Pireneusokig, aztán föl a belga határig sehol se volt különösebb gond a vadkemping. A Massif Centralban kicsit sok a szögesdróttal lekerített legelõ, de mindig megoldottam valahogy. A legjobb a Landes vidékén volt vadkempingezni – egy megyényi fenyveserdõ, az aljnövényzet meg páfrány.
Németország – a Saar-vidéken durva ipari táj, itt nehéz volt, a Duna mellett viszonylag könnyû sátorhelyet találni.

A legfontosabb, hogy ne lássanak rá az útról a sátorra. Általában elég az elsõ erdei ösvényre betérni, vagy így õsszel a learatott földekre.