Valaki

#205124 Hozzászólás

Kollandi

Valaki

Szia!
Én voltam hasonló helyzetben, mint Anyukád. A kislányom van kint Amerikában és a férje. A férje zöldkártyával tartózkodott kint, de még nem volt amerikai állampolgár és úgy írtak meghívólevelet, melyet közjegyzõvel hitelesítettek. A szükséges papírokkal és a meghívólevéllel együtt elmentem a nagykövetségre vízumszerzés céljából, mivel szerettem volna õket meglátogatni, nem kaptam vízumot 2002-ben. Bejelölte az õ általuk adott papíron azt a pontot, hogy nem kötõdöm a hazához, a gazdasághoz, a családhoz eléggé.
Ugyanígy jártam el 2003-ban, de akkor már a lányom férjének volt amerikai állampolgársága és ugyan 3 hónapra, de kaptam vízumot.Az nem biztos, hogy azért kaptam, mert a férje amerikai állampolgár volt, de elõfordulhat. Bár lehet, hogy 2002-ben nem voltam szimpatikus az ügyintézõnek, azért nem kaptam meg, tavaly az ügyintézõ egy nagyon rendes, szimpatikus ember volt, bár lehet ezt azért mondom, mert adott vízumot, ha nem adott volna akkor más lenne a véleményem.
Azt kérdezték tõlem hova, minek, kihez, mettõl-meddig, mennyi a fizetésem, férjem megy-e, ha nem, akkor miért nem megy. Bár ezek mind a kezében voltak a papírokon.
Sok szerencsét Anyukádnak a vízumhoz.
Üdvözlettel: Kollandi