Valaki

#288871 Hozzászólás

zsu955

Valaki

Elindulás elõtt célszerû tájékozódni a kötelezõ védõoltásokról az illetékes magyar egészségügyi hatóságoknál (jelenleg a sárgaláz elleni kötelezõ, melyet legalább 10 nappal az utazás elõtt fel kell venni, ajánlott: a tetanusz és a gyermekbénulás elleni védõoltás). Úticéltól függõen célszerû a diftéria, a tífusz, és a hepatitisz A és B elleni védõoltás felvétele.

Elõforduló betegségek: Malária, Schistosomiasis, Filariasis, Bélfertõzések (kolera, bakteriális-, protozoon- és féregfertõzések), Leishmaniasis, Álomkór, Veszettség, Egyéb vírusfertõzések (sárgaláz, Dengue, hepatitis, vírusencephalitisek, AIDS), Bõrbetegségek (Lepra, nem szexuális úton terjedõ treponematosisok, gombás fertõzések)Szia Valaki!! Ezt küldte nekem egy ismerõsöm,akitõl érdeklõdtem az oltások felõl, onnan másoltam be. Valahol írta, hogy valamelyik oltást az utazás elõtt 6 hónappal kell beadatni. Csak azt nem találtam már meg, mert valószínû kitöröltem. Amúgy is megérdeklõdtem volna, hogy mikor kell az oltásokat megkapni.
Én írtam! De ha nem úgy lenne, akkor bocsánat. Nem akartam senkit becsapni, de aki elmegy a kórházba, úgy is elmondják, hogy mikor mit kell.