valasz

#404592 Hozzászólás

valasz

az alairast csak thaifoldrol szingapurban kerik. nekem az air asianal volt ilyen lemenyem. thaifoldre rendszeresen egyiranyu jeggyel megyek be, vagy eleve onnan vesze mide es vissza. most is. soha nem kernek semmit.
kuala lumpurbol nem tudom hogy lenne kozvetlen busz thaifoldre. ami biztos, hogy kuala perlis-ig van ez a langkawi fele meno kikoto neve. ami eszak malayzia. az ara atszamitva 1500 ft volt, iagaz harom eve annak, de azota sem emelkedhetett 30%nal tobbel. mi phuketrol vettuk kualaba a jegyet es a kozvetlen jarat harom megszakitast jelentett. ilyen tavolsagra 900 bath volt 2,5 eve, ama lehet kb. 1200 bath. air asiaval viszont elmehetsz 1,5 ora alatt kuala lumpurbol ugyanennyiert egy iranyba.
a kilepesi illetek februar 1ig kulon fizetendo 500 bath thaifoldrol kilepve. azutan 700 bath lesz, de te kifizeted majd a repjeggyel, mert benne lesz az arban.
javaslom nezd meg az air asia oldalat, arak es ezt illetoen, latni fogod mi az aktualis helyzet.
ha meg egy elfogult velemeny erdekel. del thaifoldon a legjobb hely szerintem phuket. es nekem kata beach jott be nagyon. a legjobb idoszak februar.
jo hotel lehet a kata happy house, vagy a smile inn.
ha feljebb mennel nezd meg samuit.es a mellette leveo koh phangant. sokan rosszat irtak rola, de szerintem a legjobb strandja van thaifoldon chaweng-nek. februar marciusban normalis meretu hullamok lathatok. de pl ezutan ket harom honapig sincs eso es szelcsendes a part. igaz juniusban eleg messze be kell menni a vizbe. nagyon klasz szallashely a P+P resort, igaz draga lett utobb foszezonban, de sajat partresze van. ha olcso szallast keresel mae nam tersegeben vannak a hegyen bungalok havi 4000-5000bath lehet az aruk. mi 4000ert bereltunk ventilatorral egy honapra. igaz a part 10 perc volt gyalog. de a kornyezet palmafas kert volt es egy lelek sehol ugyhogy jol lehetett aludni. egy motorral meg minden kozel volt.
na ennyi plusz velemeny.
udv
tom
december es januar viszont nagyon esos samuin.