válasz

#414443 Hozzászólás

válasz

Valójában már válaszoltam, csak a cenzúra másképp döntött. Kovacs úrnak: lehet, hogy csakugyan hülyén hangzik, amikor a 120 éves tradíció dacára a hegymászás számára javasoltam a megújulást. De a jelenlegi szövetség az NSSz tagja, és oda csak versenysportok tartoznak. Ha új versenymászó szövetség alakul, azt fölveszik a Nemzeti Sportszövetségbe, de a versenyrendszer nélküli hegymászó szövetséget elhajtják. Hosszú, bürokratikus procedúra mindkét oldalon. A jégmászó versenyek maradtak az UIAA keretében, ami deklaráltan NEM versenyzéssel foglalkozik, a versenymászás világszövetsége, az IFSC pedig igen.
Farkas úrnak: senkit nem kívántam leminõsíteni, csak többé-kevésbé Amerikában élõ ifjú barátaim teljesítményeit egészen közelrõl láttam. Megismétlem tehát: Székely Gábor viszonylag símán tolt ki néhány 8c+-t, a 9a többször is csak a vizes fogásokon múlott, és nem is valami jól ismert “hazai pályán”.
Természetesen pontosíthatunk: amikor a teljesítményszint alacsonyabban állt szerte a világban, volt olyan honfitársunk, aki nagyon megközelítette a csúcsot. Vagyis: az eddig legnehezebb sportmászó utakat teljesítõ magyar mászókról van szó, akiket a versenymászás hazai illetékesei, kiváló versenyeredményeik ellenére nem hajlandók egyetlen gesztus erejéig sem elismerni.
Mivel szándékaimtól teljesen függetlenül került ide az írásom, azt gondoltam, érdemes beleszólnom az itteni eszmecserébe. Tévedtem. Bocsánat!