Válasz Zoleykának

#127746 Hozzászólás

Lulu

Válasz Zoleykának

Ezen topicot rendszeresen olvasók közül szerintem nekem van a legutóbbi (már menetrendváltozás utáni) Velence-Róma gyakorlati ismeretem. Január elsején írtam ide egy december végi utazás tapasztalatait. Ha elolvasod, valóban kitûnik belõle, hogy fogalmuk sincs a nemzetközi pénztárosoknak se a kedvezményekrõl, se a pótdíjakról.

Májusban is elõszezon van még, valószínûleg (akár decemberben) kevés lesz az utas, ezért ha csak három napra mész én nem javaslom a cousette jegy váltást. (A Róma-Velence között közlekedõ ICN Marco Polo éjszakai vonatra egyébként sem tudnád itthon megvenni).

Megkérdeztem a pályaudvari zuhanyzási lehetõségrõl az ismerõsömet. Õk is próbálkoztak ilyesmivel. Rómában a Termini pályaudvaron, az alsó szinten ki van ugyan téve két helyre is a zuhanyrózsás piktogram, de mindkét helyen csak WC üzemel. Valószínûleg ezt a szolgáltatást érdeklõdés hiányában megszüntették. Velencében és Veronában pedig egyáltalán nem találkoztak ilyen lehetõséggel. A pályaudvari WC-k egyébként mindkét helyen 0,50 Euróba kerülnek, és a metróhoz hasonló automata beléptetõ rendszerük van.

Ha bármilyen egyéb kérdésed van, írj ebbe a fórumba, szívesen segítünk.