vannak még érdekes helyek…

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika Marokkó mennyit drágult? vannak még érdekes helyek…

#65477 Hozzászólás

growl

vannak még érdekes helyek…

Hello!

+ oázist nem tudok mondani, de van egy pár homályos információ ;)
Agadirtól dél – dél keletrere, a túristák által kevésbé felfedezett területeken vannak még ozásik, melyekbe fõleg a Tata-ból és a környékérõl lehet eljutni, ott is van dzsipes sztori. Tata kb 6 óra buszút Agadirból vagy Aif Melloulból és az egész környék állítólag ilyen holdbéli táj fíling.

Tizniztben sikerült találkozni egy “kék emberrel” aki Dakklába szervez oázisban tartózkodást! Ha valaki bevállalós, akkor az nagyon izgalmasnak hangzik, mert a Nyugat Szahara déli része. És ami a legérdekesebb, hogy a faszi vitt már oda magyarokat. (ezt egy magyarul írt emlék szöveg meg fotó igazolta is) Csakhát egy ilyen útra idõt kell szánni, õ is 1 hónapot javasolt.

Amúgy a merzouga / zagora felé utazást megkönnyíti, hogy indult helyi repülõjárat Agadirból Ouarzazateba és 8 -10.000 forint körül van a repjegy!! Onnan azért mégiscsak közelebb vannak ezek a helyek.

Amit szerintem mindenképp érdekes még;

Guelmin és környéke – na ott már alig van ‘fehérember’, az anti atlas – a sivatag – és a tenger között. Igazán ‘originális’ környék teve vásárral, tuaregekkel.

Az anti – atlas. Nagyon komoly ‘hely’, az ember legszíveseben megörökítené az egészet. A Tarfoutte felé és az onnan Tiznitbe vezetõ utak mindent felül múló látványt nyújtanak, hegyi berber falukkal, óriási csúcsok között meghúzódó erõdökkel.