Venezuela

#288862 Hozzászólás

Valaki

Venezuela

Egyszer majd kitalalok jobb cimet is a valaszra….eleg uncsi lehet, mindig azt olvasni, hogy Valaki Venezuelabol.
Szal….CCS-BUD reput kb 12 ora plussz az atszallasnal eltoltott ido. Oda kicsit kevesebb, mint vissza (de lehet, hogy forditva), azaz oda 10 ora FRA (en Lufthansa parti vagyok), vissza FRA-bol CCS 9 ora 40 perc. FRA-BUD kb 1 ora 40 perc. En altalaban eltoltok 24 orat utazassal, de mivel nem a fovarosban lakom, hanem onnan 700 km-re, es a repulok onnan nem orankent jarnak CCS-ba, igy elmegy siman a 24.
Az emberek kedvesek, nyiltak, de nagy elony a spanyoltudas. Az orszag belsejeben szerintem jobban erezni ezt, de gondolom ez otthon is igy van. Budapesten sokkal inkabb rohannak az emberek es nem figyelnek a masikra, illetve jobban elboldogulsz mas idegen nyelven is, mint a magyar, mig az orszag mar reszeben elojon a hires magyar vendegszeretet, viszont csokken a nyelvtudas.
Lacc: Valencia, Caracas, Maracaibo az orszag 3 legnagyobb varosa. En nem vagyok oda CCS-ert, de erdekes a hatalmas ellentet, amit a varosban tapasztalsz: hatalmas kivilagitott sugarutak, felhokarcolok, villanegyedek, es a szomszedban ott a nyomortelep a valyogviskokkal. A varos egyik jo helye,kozbiztonsag szempontjabol is, tele szep epuletekkel es kozte egy “varosfallal” levalasztott visko-negyed. Szaguldoznak a jobbnal jobb autok es koztuk laviroznak azok a csotroganyok, amit csak a lelek tart ossze. CCS a ket vegletek varosa es ezert erdekes. Maracaibo az olaj fovarosa, ebbol kifolyolag van penz a varosban, viszont meleg is….az orszag legmelegebb varosa, sokszor 40 fok felett. En ugyan szemelyesen nem ismerem, de tudok rola sok mindent. Zulia megye fovarosa, illetve a Maracucho-k (bocs, ha valakit megsertek ezzel, nem annak szanom) city-je. A maracucho-krol azt kell tudni, pontosabban azt allitja az orszag tobbi lakosa, hogy nagyon bekepzeltek, es ugyanakkor kicsit “butak” is. A butasagot nem feltetlenul azon ertik, hogy iskolazatlanok, hanem inkabb a viselkedesukre es eletszemleletukre vonatkozik. Tenyleg ezer bocs, nem sertegetni akarok senkit, nem is jartam arra, csak azt irom le, amit mashol tapasztaltam. Kicsit olyannak erzik magukat, mint az argentinok (szerintuk Argentina a vilag kozepe…..Graciela, ha olvasod, ezer bocs, nincs bajom egy argentinnal sem, csak kihangsulyozom, azt irom le, amit hallok, tapasztalok, te meg amugy is kiemelkedsz, nemcsak kozuluk, masok kozul is), meg egy kicsit a gallego-khoz is hasonlitjak oket. Errefele nagyon sok argentinrol illetve gallego-rol szolo vicc van, akivel minden “te tenyleg ennyire hulye vagy” vagy “ez csak egy arg-nal vagy gallegoval tortenhet meg” dolog tortenik. Hogy ennek mennyi a valosagalapja, ne nagyon kerdezzetek. A keves argentint es gallegot akit ismerek, ez nem jellemzi, de megis ez a kozvelemeny mashol.
Valenciaban keveset jartam, de az tetszett. Jo nagyvaros, es mind kereskedelmileg (ott van az autoosszeszerelo gyarak kozul a legtobb), mind gazdasagilag es egyeb szempontbol fontos varos. Ott tervezik megepiteni az orszag masodik metrovonalat. Pontosabban CCS-ban tobb vonal is van, de mas varosban sehol….Valencia lesz a masodik varos, aminek lesz metroja….ha megepul.
Zsiga bacsi: gratula a korodhoz….van valami tipped, tanacsod, hogy mit tegyen vagy ne tegyen egy magamfajta, hogy hasonlo szep kort megerjen?
Udv es szep napot mindenkinek….kuldok egy kis napsugarat haza….