venezuela

#288927 Hozzászólás

chico

venezuela

“Rohadt egy fajta ez a chavista. Ide az orszagba egy reszt ezert sem jonnek a turistak, mert az ilyen emberek veszelyesek. a turista is csak olyan helyre megy, mint pl a szigetek, az oserdo, vagy a gran savanna, ahol keves ember van es ha van, akkor azok is normalisak es nem fanatikus chavistak.”

1. nem azert, de venezuela olajat es egyeb termeszeti kincseit miert baj ha nem az amerikai/egyeb kulfoldi cegek, a NYi tozsde, hanem a venezuelaiak folozik le, megha az elosztas amolyan szocialista modon tortenne is?

2. turista ugyben, pedig vegyuk kubat peldaul. amint castro kihal, vele egyutt az allamforma, az egesz sziget varazsa eltunik, es majd nezheted miami suburbiat 60 merfoldre delre, az egesz szigeten, nagyseggu amerikai turistakkal es mcdonaldsal.

3. veszely ugyben, egy szoc orszagban mindig nagyobb biztonsag uralkodott mint kapitalistaeknal. amerikaiak bevittek a kapitalizmust es demokraciat irakba, ajanlom kiprobalni.

4. usa-ba is a grand canyonert utanznak a turistak nem a bushert. hozzank pedig a balatonert, nem a parlamenti toltelekert – nem ertem a mondanivalodat. sot a tagabb grand savannan (nem az angel falls tovenel), TF Amazonason – ahova a turistak menek – ott van chavez legnagyobb bazisa, mert ott van a legnagyobb szegenyseg.

NEM vagyok a szocializmus hive, de venezuelaban, sot latin-amerika nagy reszen, az USA/EU-tipusu kaptitalizmus nem igazan jott be. CCS-ban akinek jol megy az utalja chavezt, de egy demokracia a tomegekrol szol, azok pedig egyertelmuen ujravalasztottak.

chevere.