Versenyzõ

#83402 Hozzászólás

Zoli

Versenyzõ

Csak a vita kedvéért…

Noha magam nem vagyok sem foci, sem súlyemelõ rajongó, de ezen vagy más sportágakban, az azonos feltételek mellett küzdõ sportoló több millió versenyzõ közül, az adott világversenyen mérhetõen a legjobb a világon vagy mondjuk valamelyik helyezett.

Az utazás, pontosabban a minél több országba való eljutás gyakorlatilag csak pénz és idõ kérdése manapság.
A hátizsákosoknak jó ha van némi rutinja és nyelvismerete, de ha sok pénzed van, egy profi iroda bárkit bárhova elvisz.

Kedves Versenyzõ!

Bármi elismerést váltana-e ki belõled egy újsághír, hogy mondjuk Somogyban megsütötték a világ leghosszabb mákos rétesét?
Sejtem a választ, pedig ott is idõ, néhány ember és persze mák és egyebek kellenek hozzá, nem a mérhetõen a világ legjobb mákos rétes sütõje. És még a Guinness könyvbe is bekerülhetne a “teljesítmény”. Elnézést a hasonlatért.
De a Te “sportodnál maradva” pár éve egy angol páros, ha jól emlékszem úgy száz nap alatt járták be az akkor 194 országot. Õket fölényesen kineveted vagy meghajolsz, mert “jobbak mint Te?! :-)

Más topikokban megrágták már a témát, így azt is, hogy mi számít egy pipának. Megnézvén a címadó web oldalát, lehet az is egy versenyszabály, de ha valaki összehoz 5-6 alkalommal egy-egy fél éves utat, egy “shoestring” típusú Lonley Planet könyvvel végig lehet vágtatni a fõbb régiókon, abszolválva akár 150-160 ország pecsétjét.

Itt a “Ki a legtöbbet utazott magyar ember?” rovatban írja Elter Karcsi, hogy Õ 143+Antarktisznál tart, a sok felé írogató Bandy 126-ot ír, Kiss Róbert Richárd egy könyvében 150-et ír (bár azt nem hiszem). Ha jól tudom az elsõ kettõ ’50-en túli utazó és legalábbis Karcsinál biztos nem a szám volt a lényeg.

Végül pedig elõ a farbával, Te hol tartasz Kedves Versenyzõ?
(Megadva Neked is azt a bizalmat, hogy a frankót írod be :-)

Hozzáteszem, utazni jó! Nagyon jó!
Tehát én bevallom irigylem a sok szép helyre eljutottakat.

Üdv,

Zoli