világháború?

#83373 Hozzászólás

zajec

világháború?

Háború akkor lesz amikor valakik érdeke ezt diktálja,ha el kell pufogtatni a hosszú évek alatt összegyûlt a szavatossági idõ végéhez közelítõ bombákat,lõszereket ráadásul le lehet számlázni ezeket az ensznek (.Mint pl.a jugóknál irakban,afganisztánban stb,)ráadásul olcsón elvégezhetõek az új fegyverek emberkisérletei,az éles kiképzés,növelhetõ a befolyási övezet vagy ellenõrzés a természetes erõforrásokkal (olaj,gáz) rendelkezõ országok felett.
Majd újjáépítési kölcsönt adni a szétvert országnak amit a szétverõ ország vállalatai kapnak meg,amivel hálára engedelmességre,adósrabszolgaságra kényszeríthetõ a “felszabadított” ország.
Háború akkor van ha valamelyik népcsoport túlerõsödik,ha ez azt gondolja neki többet lehet mint másoknak,ha azt gondolja õ különb mint a többiek,õ okos és csak az jó amit õ tesz.
Szerencsétlen ami katona fel sem fogja egy más kultúrájú országnak miért nem kell az õ mcdonaldos társadalma,a vacak hamburgere,miért teáznak és beszélgetnek emberek órákig, arra gondol ezek a primitív népek meg sem érdemlik a “szabadságot” nem is tudnak mit kezdeni vele.
Honnan tudnák ezek a háborúzós okosok:
a világ úgy szép ahogy van,minder ember egyforma senki nem kiválasztott,minden kultúra más,nincs jobb vagy rosszabb mint ahogy a természet is változik megújul és átalakul.Minden ember egy csoda ha megismerjük.