viz

#437096 Hozzászólás

unalmas

viz

Persze persze, nem úgy gondóltam, hogy nem lehet megtanulni, de azért nem könnyü nyelv, ez tény. Az sem mindegy, ki tanít és hogyan, és a legkönnyebb helyben megtanulni. Sok szó rámragadt már kint, csak könnyû felejteni, ha nem foglalkozól vele nap mint nap. Így igaz, bõven van különbség a marokkói és a többi között, és õk is tudják a “alap” arabot, mint minden arab, aztán jön a saját mondjuk úgy dialektusuk hozzá, de nemigen használják a mindennapokban, max a koránban, v újságban stb.
Õ mutatott is példákat, hogy miben tér el egy szó, ha csak arabul v az egyiptomi v mondjuk a marokkói arab nyelven használod. Néha vannak hasonlóságok, néha egyáltalán nincs.
Te melyik arabot tanultad? Használod is?
Nem dehogy, nem csüggedek, de tudni kell reálisan gondolkozni ha komolyan belevágsz valamibe, és jól megtervezni, nem szeretem a zsákba macskát. De ez nem azt jelenti, hogy nem próbálok ki valami újat, de ésszel él az ember, dolgoztam kereskedelemben ahogy õ is, ezért nem lesz újdonság minden benne. Minden csak az elején tûnik nehéznek, ki kell tapasztalni.
Ott könnyebb ilyesmibe belevágni pl, és általában az egész család részt vesz benne valamilyen szinten, nemigen szoktak melóst felvenni, megoldják az ilyesmit családon belül. Végülis nem hülyeség, az elején sokat lehet ilyesmivel sporolni is akár, és ott jellemzõen a családtag nem lop meg v ver át.
Egyértelmû, én tudom hogy megéri ezt az “áldozatot”, bár ez számunkra nem az, ez már eldöntött tény, hogy belevágunk. A bürökrácia itt mindig ugyanolyan kaki mindenhol, ott jóval egyszerûbb, pl ha a házasság elintézését veszem. Nem félek ettõl, csak hihetetlen ez a túlbonyolizálás, ami itt van, csak idõhúzás. Ezért is gondoljuk úgy, hogy alaposan utánajárunk elõtte, hogy minnél kevesebb meglepi érjen közben -persze úgy is lesz-, így megkönnyítjük a magunk dolgát, amennyire csak lehet.
Elhiszem amit mondassz errõl, a boldogabb életért megéri fáradozni, inkább mint a semmiért, itt csak egyhelyben toporogsz.
A jószerencsébõl mindig kell egy lapáttal, köszi, meglesz a helye! :)