vizum info SOME-tol

#441721 Hozzászólás

vizum info SOME-tol

Egyesült Arab Emírségek
Some

2006 Mar 16, 00:36

Egyesült Arab Emírségek

EAE vízumrendészeti gyakorlata:

Magyarország azon országok csoportjába tartozik, amelynek állampolgárai, akár egyéni, akár csoportos turista célú utazást kíván tenni, szponzor – szálloda, emírségi légitársaság, utazási iroda, emírségi cég – által beszerzett és repülõtérre telepített látogató vízummal léphet be az Egyesült Arab Emírségekbe.

A turista vízum 30 napig tartó tartózkodást tesz lehetõvé. Költsége 100 AED+10 AED vízum kiállítási díj a DANATA ügynökségnek. (3,54 AED egyenlõ 1 USD-vel)

A látogató vízum 60 napig érvényes családi látogatásra, vagy üzleti célú tartózkodásra jogosít fel az Egyesült Arab Emírségekben. A látogató vízum felvételének ugyancsak elõfeltétele az EAE állampolgár, vagy az országban tevékenykedõ cég, hotel szponzorsága. Amennyiben a szponzorságot tartózkodási engedéllyel rendelkezõ külföldi állampolgár vállalja, akkor 2.000 AED visszatérítendõ garanciaösszeget kell befizetnie.

Többszöri belépésre jogosító vízumért eleve csak kivételes üzleti indokoltsággal lehet folyamodni. Külföldön nem vehetõ fel, látogató vízummal kell az EAE-be utazni és ott kell a helyszínen kérvényezni.

Felhívjuk az egyéni utazók és a csoportos utazást szervezõ irodák figyelmét, hogy egyéni szállodai helyfoglaláskor, vagy turistacsoport utazásának elõkészítésekor igényeljék a vízum beszerzését és kérjék a vízum fax útján történõ megerõsítését, mert a vízum meglétét a tranzitáló repülõtereken kérhetik, illetõleg az EAE-be való érkezéskor, az útlevélkezelõnél igazolni tudják a vízum meglétét, továbbá, hogy mely szálloda, vagy cég gondoskodott a annak beszerzésérõl. Elõfordul, hogy az útlevélkezelõ nem találja komputerén a telepített vízumot, ilyenkor a repülõtéri “Immigration Office”-irodában a fax felhasználásával lehet és kell rendezni a belépést. Ügyelni kell arra, hogy az útlevélkezelõ beüsse a beléptetési pecsétet az útlevélbe, különben nehézségek támadhatnak a hazautazáskor.

Általában 4, vagy 5 csillagos szállodák vállalják a vízum beszerzését és elõfordul, hogy eltérõ mértékû, jelentõs összegû és utólagosan visszatérítendõ garancia-depozitot kérnek.