vonat

#389802 Hozzászólás

gábor173
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

vonat

A leggyakoribb a széles nyomtáv(wide gauge), ezért errõl próbálok írni. Van a mienkkel megegyezõ méret is (meter gauge), de folyamatosan átalakítják szélesre. A Mumbai Goa, széles nyomtávú, de azért pár különbséget leírok, hátha valaki mást ez is érdekel.
A széles nyomtávon a mi másodosztályunknál kb 1 ülésnyi hellyel szélesebb a kocsi.

2nd seater
itt 6 embernek kell elférnie egy soron. A régi tipusu kocsikban meg voltak csomagtartok az ules folott keresztiranyban, most mar csak hosszában ezert sok csomaggal nehéz elhelyezkedni.

2nd sleeper
Ez a folyosó egyik oldalán (inner) olyan elrendezésû mint nálunk egy 2.oszt fülke csak épp fülke nincs Itt 3-3 utasnak van helye. Van egy fölsõ fekhely, egy alsó fekhely, és a középsõ felhajtható, ami egyben az alsó ülés háttámlája. Nappal ezt ülõhelyként kell használni, ezért jó a felsõ ágy, mert ott nappal is alhatsz. A széles nyomtávon elég magas a kocsi ezért a felsõ ágyon fel is lehet ülni, szemben a
meter gauge kocsikkal ahol a felsõ fekhely nagyon szûk. Arról, hogy nagy melegben ne sülj meg, három zúgó ventillátor gondoskodik, általában mûködnek. Az ablakokon rács van, de ezen benyúlhatnak, ezért az ablaknál kis táskát, értéket stb ne hagyjatok, mikor pályaudvarokon áll a vonat. Az ablaktömítések rosszak ezért még lehúzott ablakoknál is huzat van az alsó üléseken, de általában az ablakokat felhúzzák, és bejön a por és a füst. Ja és a felsõ ágynál a két szomszédos fülke között csak kb 20cm magasságig van furnér, efölött fémháló van, tehát itt át lehet látni, lehelni stb. A folyosóval párhuzamosan van két fekhely (alsó felsõ) ezek rövidebbek is, meg itt aztán folyamatosan jönnek mennek a folyosón, nem kedvelem. A keskenyebb nyomtávúaknál ilyen folyosós nincs.

3AC
Itt a 3 nem az osztályt jelenti, hanem a 3 egymás feletti fekhelyet, tehát a beosztása olyan mint a 2nd sleeper, csak légkondis, ezért az ablakok nem nyithatók. A felsõ ágyaknál is rendesen el van választva a szomszédos fülkétõl. Adnak bedroll-t (lepedõ, pokróc, párna).

2AC
Itt csak két ágy van alsó felsõ. A folyosós ágyaknál és a “fülkéknél” is vastag elhúzható függöny van. Az ágyak állandóak, tehát ha felsõ ágyas vagy, akkor azt hiszem egész
nap a felsõ ágyadon kell gubbasztanod, hacsak az alattad ülõ nem engegedi meg, hogy lent ücsörögj. Csak egyszer utaztam ilyenen, nem ismerem a pontos szabályokat.

1AC
Még csak nem is láttam milyen. Azt hiszem itt rendes fülkék vannak 4 személyre.

Shatabdi Expresszeken van a
CC vagy ACseater
2+3 ülés egy sorban, mind egy irányban, lehajtható asztalkával. A jegyben benne van a kaja is (ha abban a napszakban utazol, amikor épp étkezés van elõírva)

Rajdhanin még nem utaztam. Ott csak AC osztályok vannak és a kaja ott is benne van a jegyben.

Az expresseken van étkezõkocsi, de ott csak fõznek. Étkezés elõtt, jön az utasellátós, fölveszi a rendelést. Reggelire ált. rántotta, vagy valami indiai van. Ebéd, vacsora, thali és valami nem vega ált. egg v. chicken biryani. A sleeperen mikor megrendeled kifizeted, és kihozzák amikor rád kerül a sor. Ez néha késik és kihûlt. Te is odamehetsz a pantry carba és megveheted és elhozhatod. Egyébként egész nap járnak snackekkel, innivalóval stb és a pályaudvarokon a peronokon lehet kaját venni, tehát éhezés kizárva.
Az AC osztályokon ált. távozáskor hozzák a full számlát a kajáról és akkor kell fizetned.

Képesebben:

http://www.indiarail.co.uk/class.htm
http://www.irfca.org/gallery/main.php

egyeb infok pl
http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_Railways_-_Travel_Coach_types_and_their_seating_/_berths

Az indiai vasút igazi nagy élmény, jó utat!