WL-nek

#73907 Hozzászólás

vili

WL-nek

a 2007-es LP eléggé elavult az árak tekintetében: at abban szereplõ étel-szállás árak 10-20 százalékkal magasabbak, de pl Cape Maclear-ban akár 30-40% is lehet a különbség. Az Ilala ferry menetjegy árai pl háromszorosukra nõttek, július óta a Nkhata Bay – Monkey Bay viszonylat 35 dolcsi helyett egy százas, elsõ osztályon. ezért érdemesnek tartottam másodosztályon utazni, ami csupán 30 dolcsi volt és igazán semmi különbséget nem éreztem az elsõ osztállyal összehasonlítva.

A nemzeti park belépõk egységesen 5 dollárba kerülnek és a parkõrök hajlamosak valami régi árfolyamon váltani a kwachát (1US= 130 MK) ami nagyon nem aktuális, mivel most 1 US= 155 MK. Liwondeban van egy nagyon olcsó lodge a nemzeti parkban (Chinguni) ami 10 dollárt kér éjszakánként. ennyi pénzért sehol afrikában nem alszik emberfia a vizilovak közvetlen közelében.

Tehát az árak hol jelentéktelenül (kaja, lodging, busz), hol jelentõsen (Ilala)változtak és még így is Malawi Afrika egyik leginkább low cost célpontja, nagyszerû látnivalókkal. Mindenkinek ajánlom!