Xman vs. Doki

#212038 Hozzászólás

NAFTA

Xman vs. Doki

Ugy tunik jol elszorakozik 2 szemely egymassal, de ez a forum nem errol szol. Intelligens vitapartnerek tiszteletben tartjak egymas velemenyet es nem mennek bele szemelyes szitkozodasba. Nehany eszrevetel:

1. Eszak Amerikaban a csalast/atverest/kiskapuzast nem tudod sokszor elsutni. Nagyon megvetik es raadasul buntetik. Tobbek kozott az adocsalast is. Nem ugy mint Mo-on. Es nem lehet szamlakat venni a piacon. Marpedig egy kamu ceggel akarsz egy masik ceget Kanadaban legalissa tenni. Ez nem fog menni.

2. Az emlitett “amerikai cégtulajdonosok” amerikai allampolgarsaggal rendelkezo cegtulajdonosokat jelent, legalisan mukodo ceggel amit bizonyitani tudnak adobevallassal, uzleti forgalommal, konyvelessel, ugyfelekkel, stb. Ilyent te nem is akarsz nem hogy tudnal bizonyitani. Es nem “lehetnek külföldiek”, kulonosen nem csalok, atverok vagy kiskapuzok. Elkepzelheto hogy a Nafta alapjan amerikai cegek kanadai tevekenyseget megkonnyitik, es igy nem is vonatkozik rajuk az egyebkent meglehetosen magas osszeg ami a vallalkozoi bevandorlashoz szukseges. Amennyiben ez igy van akkor alaposan utana fognak nezni az amerikai cegnek mielott kiadjak a (szerintem nevetseges) “tartozkodasi engedelyt”.

3. Ha a hataron hazudsz a bevandorlasi tisztviselonek, buncselekmenyt kovetsz el. Jo esetben felraknak ugyanarra a gepre amivel jottel es kiutasitanak az orszagbol par evre. Rossz esetben bedugnak egy dutyiba es meg csak nem is fogjak megmondani mikor fogsz onnak kikerukni. Rengeteg uj torvenyi szigoritas van.

4. Eszak Amerikaban a jogi egyetemet vegzett szemelyek, legyenek azok ugyvedek, ugyeszek vagy birok, nem hasznalnak Dr. vagy dr. cimet. Ezzel mind az USA-ban mind Kanadaban nevetseges lennel.

5. Az elgondolas magyar fejbol szarmazik, de nem mukodik. Tegyuk fel hogy minden siman megy. Megkapod a kanadai tartozkodasi engedelyt. Milyen cimre fogjak azt elkuldeni? Vagy gondolod hogy az ugyvedi iroda buntarsat jatszik veled es elkuldi azt Mo-ra? Elobb-utobb a hataron elcsipnek az “allitolagos” tartozkodasi engedelyeddel es megkerdezik hogy van az hogy meg csak nyoma sincs az utleveledben annak hogy a deli szomszedban jartal, mit fogsz hazudni? Milyen papirokat fogsz tudni felmutatni a kamu cegedrol? Bemesz a vecsesi szamlagyarba mielott kimesz ferihegyre?

6. Doki, az onzetlen, joszandeku tanacsod -amivel ez a forum indult- figyelemre melto es becsulendo. Egy nem mukodo kiskapus csalas-ugyletre buzditani honfitarsaidat felelotlenseg. Mi lenne ha valamelyik joakarod bekuldene a teljes forum anyagat az ugyvedi kamaraba? Egesz eletedre elashatod magad a hulyesegeiddel. Legyszives mas teruleten alkalmazni az emlitett pozitiv tulajdonsagokat. Ez az otlet nem mukodik. Ha erdekel Eszak Amerika es a 3 szerzodott orszag kozotti kapcsolat, akkor a North American Free Trade Agreement-et tanulmanyozd! Masok szitkozodast nyugodtan elhagyhatod.

7. Xman, a forumon valo onzetlen, joindulato hozzaszolasaid es segito szandekod megbecsulest erdemel. Szerintem figyelmet nem is igenyel, ugyis mindenki ismer. Legyszives tartsd meg ezt a jo tulajdonsagodat es hagyd el a masok szitkozodasat.

Eszak Amerika nem a csalasrol szol. Nem puszipajtas uzletekrol, kamu cegekrol es kiskapuzasrol szol sem az USA sem Kanada. Ez itt egy tudas alapu tarsadalom. Itt becsuletes munkaval barki tud ervenyesulni es boldogulni ha tud es akar. Ha ugy indulsz hogy csalassal akarsz bejutni, sajat magadat asod el. Probald meg a liberalis es mellesleg nagyon demokratikus legalis kanadai bevandorlast. De ha igazan szabadon akarsz elni, akkor gyere es tartozkodj legalisan az USA-ba(n). Meg ha nem is maradsz itt, az elmenyek egesz eletre szolnak.

Ez a hozzaszolas nem biroi itelet es a 2 szemely parharcaban nem kivanom kihirdetni a nyertest. Azt inkabb mindenki sajat magat tegye meg.