yankee-nek.

#340935 Hozzászólás

Brigi16
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

yankee-nek.

Azok az ügynökségek akik 150 fõs személyzetet tartanak el, azok munkaerõ-kölcsönzõk. Egyre több európai multi dolgoztat igy embereket, mivel nincs az alaklmazottal semmilyen inztéznivalója, csak hónap végén jön egy számla és kifizeti mintha vett volna valamit. Mindent a munkaerõ kölcsönzõ intéz. Igy pl. a cég megússza a HR csoport vagy osztály mûködtetését és finanszirozását is. Mo-n már pl. a Magyar Telekom is csak a Human Rent-en keresztül alkalmaz embereket és azért róluk mindent lehet mondani csak azt nem, hogy gagyi kis cég egy panelház 6.emeletén. Pl. egy magyar kisvállalkozó is szivesebben alkalmazna úgy embert, hogy nem kell a könyvelõnek többet fizetni, nem kell a munkaszerzõdéssel foglalkozni, nincs adó és járulékfizetés, nem kell jutalmakkal és egyéb béren kivüli juttatásokkal foglalkoznia. Tehát egyszerûbb és olcsóbb. Ilyen munkaerõ kölcsönzõ pl. az emlitett Human Rent ami szépen terjeszkedik európában, vagy a Manpower, hogy csak a két legnagyobbat emlitsem.
Nem az a lényeg, hogy az angol munkaerõpiac mekkora része jut ezeknek a HR cégeknek, hanem az, hogy így aki kiutazik, az többszörösen biztositva van, mivel már kiutazás elõtt aláirta a munkaszerzõdését ami már egy igen komoly jogi garancia.
Anyagilag jobban megéri az angolnak szerzõdni egy magyar partnerrel mint idetelepiteni egy saját irodát apparátussal együtt – és ez forditva is igaz. Ebben az esetben közvetlen kapcsolatban vagy az angol ügynökséggel, hiszen az itteni cég megbizási szerzõdéssel közvetit. Viszont nem kell egy állás miatt 2-3 alkalommal kiutazni és nem kell kifelé telefonálgatni kitudja hányszor vagy levelezgetni. Ez igaz forditva is: az angol HR ügynökség helyett mindent megold a magyar partnere. Sem embert nem kell alkalmaznia erre a feladatra, sem pénzbe nem kerül, hogy állandóan pestre utazzon,telefonálgasson,stb.
A magyar munkaerõ szerencsére jó hírnévnek örvend szerte európában, mert a magyarok szivesen túlóráznak vagy dolgoznak ünnepnapon és jóval kisebb az igényük mind anyagi mint szociális téren mint egy angolnak. Az eltérõ kultúra is “nekünk dolgozik”, hiszen te is tapasztalhattad, hogy egy angol nem végez akármilyen munkát. Ezért kénytelenek külföldrõl alkalmazni és pótolni a hiányt. Egy átlag magyarnak viszont nem égés teherautót vezetni vagy beülni egy ügyfélszolgálati irodába. A mi malmunkra hajtja az is a vizet, hogy a magyarok nagy része magasan kvalifikált a szakmájában és az oktatás szinvonalából adódóan széleskörû ismeretekkel rendelkezik. Jobbak vagyunk a lengyeleknél és a szlovákoknál. A szlovének nem fognak külföldre menni, a baltikum túl messze van és ott sem sokkal rosszabb az élet mint szlovéniában, maradunk mi és a csehek.
Az, hogy éppen a munkaerõpiacnak milyen igényei vannak nem befolyásolja egy-egy ember vagy csoport kiközvetitését, mivel a munkáltatói jögkörgyakorló (tehát ahol dolgozni fog) az aktuális igényei alapján toboroztat az angol HR partnerével – aki szintén ezalapján kéri fel a magyar partnerét.
Vannak persze kevésbé korrekt cégek (DSS, Infinity és társaik) akik kiviszik a népet, hogy majd lesz valami, esetenként kérnek tõlük 20 embert, de 50-et visznek ki hátha több kell. Ez nem általános, ezért sem jó ha itt xxxx.yyyy általánosit. Mindenkinek van lehetõsége az interneten vagy telefonon információkat keresni az angol HR-rõl és a munkáltatóról egyaránt.
Az én véleményem az, hogy azt lehet átverni aki a tájékozatlanságával úgymond “felkinálja” ezt a lehetõséget a csalóknak. Természetesen itt soha senki egyetlen szóval sem mondta, hogy egyedül lehetetlen, de ha egyszer adott a lehetõség arra, hogy ne bizonytalanra utazzon ki és ne kerüljön pénzbe, akkor élni kell a lehetõséggel és nem gondolkodás és tudás nélkül elutasitani.
Kicsit hosszúra sikerült, de remélem minden kérdésedre kimeritõ választ adtam.