yi-yuan

#397587 Hozzászólás

benoe

yi-yuan

kbalazs: jo dolog a penzmag, mint otlet, nekem is tetszik, kar, hogy illegalis (cafoljon meg valaki, ha tud, en leszek a legboldogabb, ha kiderul, hogy en tudom rosszul, de tudomasom szerint a valutakkal valo kereskedelemhez engedely kell). En azert mondtam/mondom HK-ot, mert ott 100%-osan LEGALISAN tud az ember oda-vissza 1 millio USD ertekhatarig barmilyen valutaval uzletelni. Ez gondolom a magyar turistak es kisuzletemberek tobbsegenek megfeleloen magas hatar. Afolott meg vannak a hongkongi cegalapitasi megoldasok, amiben mint stratega, mindig is segitettem a hozzam forduloknak (igaz, magyarbol keves volt/van/lesz mindig is, kicsi es szegeny az orszag).

Kinaban (nepi) mindig is lehetett feketen valtani penzt, tehat nem azt mondom, hogy LEHETETLEN, csak legalisan lehetetlen (mint te is irtad az eppen hatalyos ertekhatarokat). Egyebkent teljesen mindegy, mekkora eppen a hatar, a lenyeg az, hogy van egy allambacsi (aki ilyen meg ilyen, blabla), aki megszabja neked, mit csinalhatsz, mit nem. Persze, hogy a kinai roppant okos, ugyes emberke, es megkeruli az osszes szabalyt Kinaban. Ez alapdolog. MINDENT lehet Kinaban kapni, mindent lehet csinalni, stb. Csak azzal a kellemetlen erzessel, hogy allandoan resen kell lenni, es tudni, kinek mit mondhatsz, ki figyel, stb. A normalis orszagokban annyival jobb, hogy nincs ilyenre szukseg, amit az emberek normalisan csinalni szoktak, az mind legalis, azaz nem kell feketezni szinte sose.

En is ismerem ezer modjat annak, hogyan lehet a vagyon/penz/hatalom/stb atcsoportositasat ugy megoldani, hogy a leheto legkevesebb vizet zavarja. Ezek banalis dolgok. A legalitas a lenyeg.

A banki atvaltasnal kapott papirral MAX ANNYIT lehet visszavaltani, amennyit atvaltott az ember. Tehat ha veletlenul talalt egy 100 yuanost az utcan, azt mar NEM tudja visszavaltani.

Mennyivel egyszerubb lenne azt mondani, hogy IGEN benoe, igazad van, HK-ot valoban azert talaltak ki, hogy az ilyen es ehhez hasonlo gondokat levegye az ember vallarol. De akkor nem lehetne kakaskodni. Megertem, akkor hasogassuk meg a szorszalat, kinek nagyobb a kukija. Jo jatek.

A legtobb kinai ATM-nek valoban van egy eleg alacsony felso hatara kiadhato bankjegyek mennyisegere, ez altalaban 2000-2500 yuan. Ennek ecceru fizikai oka van: Kinaban a legnagyobb cimlet a 100 yuanos, es ebbol max 25 fer ki a gep szajan. Akinek ennel tobb kell, napkozben a bankfiokban sorbanallhat, es kivehet tobbet is. De az macera.

En csak jot akarok: aki mar kovette a tanacsomat, az eddig meg mindig megkoszonte, HK senkinek nem artott, csak hasznalt eddig. Aki megfogadja a tanacsomat, jol fog elni, aki nem, az meg csinalja, ahogy neki jolesik :-)