Yucatán

#295973 Hozzászólás

Borsi

Yucatán

Ha spórolni akartok, nehogy bedõljetek a Cancúnban árult csomagutaknak Tulúmba meg Chichén Itzába. Ki kell menni a cancúni buszpályudvarra, ahonnan félóránkén-óránként indulnak mindkét helyre a buszok, amivel töredékébe kerül az út. Mindegyik egy napos program.
Oltás nem kell, esetleg a Hepatitis A-t azt azért meggondolnám, mivel az a kajával terjed, ezért nem teljesen esélytelen, hogy elkapjátok. Maláriatabletta teljesen felesleges (fõleg a Lariam, amit az oltóközpontban nyomatnak…)
Pénzt nem csak a reptéren lehet jól váltani, hanem sok pénzváltónál a városban is. Figyeljetek viszont nagyon, és mindig számoljátok meg, mennyi pesót kaptok. (Bevált trükk, hogy 100 dollár váltása esetén a pesót ötvenesekben adják, és így, mivel kb. 1 a 10-hez váltják a dollárral, 20 db 50 pesóst kellene kapnotok, de “véletlenül” csak 19-et kaptok…velünk többször is megpróbálkoztak így a pénzváltók, az elsõ eset után már sikertelenül…:))
Én esetleg elmerészkednék Méridába is, ha ott alszotok, akkor az odaúton meg lehet nézni Chichén Itzát, aztán estére odaérni Méridába. Másnap esetleg javasolom, hogy nézzétek meg a biorezervátumot Celestúnban (sokszáz madár, flamingók, csónakázás a mangróveerdõben, 2 óra busszal Méridából), aztán késõ estére-éjjelre visszaérhettek Cancúnba. Ha kocsit béreltek, még gyorsabb. Mérida nagyon hangulatos hely.