Zitának

#417212 Hozzászólás

Bundás

Zitának

Mire alapozod, hogy Palika “minimum információk alapján” alkotott véleményt – ismered? A kérdéssel csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ugyanazokkal az eszközökkel próbáljátok az eltérõ véleményeket lenullázni

“Az MHSSZ elnöksége többször próbált alkotmánybírákkal kapcsolatot teremteni, nem sok sikerrel.” – nem csoda, velük beadvány útján lehet kapcsolatot teremteni. Ezzel a válasszal valaki valakit nem vett komolyan,- vagy te minket, vagy az aki a kérdésedre ezt válaszolta.

Az hogy az alkotmánybírósági eljárás idõtartama esetlegesen több év, – nem menti az MHSSZ-t az alól, hogy már rég be kellett volna adniuk a beadványt.

Nem szerencsés, hogy az egyes szakszövetségek külön készítik a beadványaikat – persze nem lehet csodálkozni, ha a repülõsöknél elszakadt a cérna, amikor az MHSSZ rendkívüli közgyûlésén tavasszal a dry-tooling, és a “Hogyan buktassuk meg Urbanics Áront?” volt a napirend (a dry-toolingra nem került sor).

Ha “nem sok mindent tehetünk” akkor miféle beszámolót vársz a próbálkozásokról?

A tennivalóval kapcsolatban tisztázzunk valamit: az MHSSZ feladata a mászók érdekeinek képviselete, az alapszabályban lefektetett módon dönt és képviseli a tagságot. Az elnökséget ezért-erre választották, nem kell csodálni, ha az érdekeltek tõlük várják a megoldást. “szivesen olvasnám olyanok beszámolóját, akik valamit legalább megpróbáltak már tenni” – megjegyzésed ennek tükrében demagógia.

Megjegyzem, van mit tenni az alkotmánybírósági határozatig is:
1. Az MHSSZ elnöksége tárgyalásokat folytathatna az a tárcák képviselõivel, mivel a Kormány saját hatáskörben is kezdeményezheti a jogszabály visszavonását/megváltoztatását a parlament elõtt, – annál is inkább tehetné ezt az MHSSZ, mivel a Kormány tagjai között sem volt egyetértés, az ÖTM határozottan ellenezte a tervezetet.
2. Létre lehetne hozni egy civil szervezetet, amelyik ellátná az 1. pontban nevezett képviseletet, és az alkotmánybírósági beadványt is elkészítené. A 2. pontra fentebb tettem már javaslatot, egyetlen – szkeptikus reagálás volt rá, a többi reakció inkább Mécs Lászlóval foglalkozott.