Zitának

#417216 Hozzászólás

Bundás

Zitának

Kedves Zita!
A hegymászók attitûdjével és az elnök(ség) helyzetével kapcsolatos véleményünk egyezik. Palikának címzett soraid egy részével kapcsolatban nem foglalnék állást, de van amivel határozottan nem értek egyet, – azt írod „miért támadjuk, aki már próbált valamit tenni” . Ez a kijelentésed feltételezi, hogy valaki már megpróbált valamit tenni. Ezzel szemben én úgy látom, hogy halogatás, tologatás, maszatolás történik az extrém sportolók biztosítási rendszerbõl kizárásának visszavonása ügyében.
A biztosítási díj mérséklése a törvény keretei között elérhetõ eredmény és nem lebecsülendõ, áthidaló megoldás de én „valamit tevésnek” saját értelmezésemben csak a törvény hatályon kívül helyezése/megváltoztatása érdekében tett lépéseket nevezem. Megjegyzem, azt amit az Excelsior tett, minimál programként az MHSSZ is megtehette volna a Szövetség tagsága érdekében.
Az együttes beadvány összefogást jelez, nagyobb a politikai súlya, ami ugyan az alkotmány bírákat nem szabad, hogy befolyásolja, de a hatalom gyakorlóit igen, – javíthatná az alkupozíciónkat. A több beadvány az összefogás hiányát mutatja, könnyebb a tárgyaló feleket megosztani (hiszen eleve sem fognak össze), részengedményekkel meg lehet osztani az ellenérdekeltek körét annyira, hogy már foglalkozni se kelljen velük. Persze ez utóbbi forgatókönyv csak akkor igaz, amikor minden szakszövetség igyekszik tagjai érdekét képviselni, csak saját utakon. Jelenleg ez a feltétel sem teljesül, a legtöbb amit mondhatunk, hogy van olyan szakszövetség amelyik képviseli a tagjait, és van amelyik nem.
„Persze lehetne tárgyalni, de nehéz eljutni a megfelelõ emberekhez. Kapcsolatok kellenének, idõ, türelem.” Az hogy neked, nekem, az utca emberének nincsenek meg a megfelelõ kapcsolatai, azon nem lehet csodálkozni, nem mindenkinek akad fõosztályvezetõ vagy szakállamtitkár haverja. Az elnökség részérõl ugyanez az érvelés egyenesen elfogadhatatlan, – részben azért mert az a dolguk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a döntéshozókkal/döntéselõkészítõkkel, részben mert ott van Dr. Nagy Sándor, akit már közel húsz évvel ezelõtt is mint elnököt szidtak, – hát lehet hogy húsz év regnálás után sincsenek kapcsolatai az általa vezetett szövetség életét érintõ döntések elõkészítõi felé, de ez vicc. Biztosan igazad van abban, hogy a szövetség egyik legnagyobb hibája az információ áramlás hiánya, de abból amit segítségeddel megtudtam én az elsõ helyen a cselekvés hiányát jelölöm meg – nincs is mirõl informálni a tagságot.
„Ti tudjátok, mit lehetne még tenni?” Már az MHSSZ jobb mûködése érdekében, vagy a hatékonyabb érdekérvényesítés érdekében?