Zsakiar – Mobil feltöltõ kártya

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa St. Jakab zarandok utja. II. Zsakiar – Mobil feltöltõ kártya

#152998 Hozzászólás

Flash

Zsakiar – Mobil feltöltõ kártya

Mobil feltöltõ kártya jó ötlet lehet. Mivel kártyafüggetlen telefonom volt, én pld. vettem egyet valahol Pamplona után. Besétáltam egy Vodafone boltba, és azt hiszem 20EUR volt, amibõl 10 v. 15 lebeszélhetõ volt. Ha jól emlékeszem a feltöltõs mobil kártya neve “Tarjeta” volt, de ez nem biztos, mert nem beszélek spanyolul :-))

Ha az van általában, hogy téged hívnak, akkor ugye sokkal olcsóbb, mert neked nem kerül semmibe a hívás. Aki téged hív, õ meg nemzetközi tarifát fizet (bár már azok sem olyan vészesek). Viszont amivel én pórul jártam (de csak pár sms-ig), hogy sokkal drágább volt a spanyol kártyámról SMS-t küldeni magyarországra (50cent), mint a Pannon-os kártyámról, ami roaming esetén is még 100Ft alatt volt bõven… Így a spanyol kártya volt bent, és engem azon hívott aki akart, amikor meg sms-t küldtem, elõtt kicseréltem a kártyát. Ennek mondjuk az lett a vége, hogy az út végére elvesztettem a Pannon-os kártyámat :-))))

Szóval érdemes végigböngészni a tarifatáblázatokat mind az itteni szolgáltatóknál, mind pedig a spanyoloknál – bár ha csak spanyolul van, akkor nehézkes….

Üdv,

Flash