Zsoltinak fejtágitás:

#340931 Hozzászólás

Brigi16
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Zsoltinak fejtágitás:

Igy mûködik:
Az angol munkáltató megkeres egy munkaerõ-kölcsönzõ céget, hogy ilyen és ilyen munkára ennyi és ennyi emberre lenne szüksége.
Mivel angliában a cégek 90%-ka munkaerõ kölcsönzõkön keresztül alaklmaz, ez az elsõ lépés. Az angol ügynökség keres egy magyar ügynökséget, hogy toborozzon neki embereket, ismerteti, hogy milyen feltételeknek feleljenek meg, elvárások,tudnivalók,stb.
A magyar ügynök végzi az elsõ kiválasztást, hogy olyanokkal ne pazarolják az idejüket – és forditva:olyanok ne itt próbálkozzanak feleslegesen akik nem felelnek meg.
A magyar ügynöknek adják le a kért dokumentumokat, vele vannak kapcsolatban, tõle kérdeznek-õ válaszol.
Miután megtalálta a magyar ügynökség a megfelelõnek vélt emberkéket, akkor az angol ügynökség embere Magyarországra utazik, elvégzi a második körös interjút, visszautazik angliába és javaslatot tesz az általa kiválasztott szeméylek alkalmazására. Ebbõl a listából a tényleges munkáltató kiválsztja a számára megfelelõket, errõl értesiti az angol ügynökséget, aki felkéri a magyar ügynököt, hogy szervezze meg a fevételt nyertek kiutazását és szerezze be a munkavállaláshoz szükséges dokumentumokat. Ezután a szerencsések kiutaznak angliába a cég pénzén és azonnal munkába állnak, az angol ügynökség pedig költségtéritést és jutalékot fizet a magyar ügynöknek.
Igy nem kell neked 2x interjúra angliába utaznod, ill az angol sem fog 20x pestre jönni minden apróságért-ezért tartja és fizeti a magyar ügynököt.Az angol a magyar viszonyokkal sincs teljesen tisztában-ez is egy indok a magyar partnerre.
Vagy te mit mondanál akkor, hogy ha egy állás miatt 5x-6x ki kellene utaznod és még ekkor sem biztos, hogy meglesz a munka? Akkor meg ezért anyáznál.
Te teljesen másról beszélsz mint itt mindenki, de hiába mondja neked már vagy 10 ember, csak a saját hülyeséged fújod megállás nélkül.
Egy MUNKAERÕ-KÖLCSÖNZÕ nem egyenlõ egy munkaközvetitõvel vagy egy interjú szervezõvel.
A munkaerõ kölcsönzõ ALKALMAZ téged és küld dolgozni a munkahelyedre. A nagy angol MUNKAERÕ-KÖLCSÖNZÕKNEK van magyar parterük aki toboroz nekik. De pl. itthon is egyre nõ azoknak a száma aki ilyen munkaerõ-kölcsönzõ alkalmazottai. Pl. a Magyar telekom, CBA,Pizza Hut, Bluefish, KIKA, Food Express,stb-nél dolgozó emberek nagy része HUMAN RENT alaklmazott- csak az adott cégnél végzik a munkát.
Az pedig, hogy te otthonról felhivsz egy angol céget és az a telefonbeszélgetés alapján munkaszerzõdést ad neked egyenesen nevetséges állitás amit szerintem rajtad kivül senki sem hisz el. Felhivok egy angol klinikát, hogy agysebész vagyok 6 diplomával és az másnap küld nekem egy munkaszerzõdést?????
Az általad “kicsi pénznek” nevezett összeg pedig 2-3 kiutazással számolva legalább 3-400.000 Forintra rúghat. Ez pedig egy átlag magyarnak nem kicsi pénz, hanem esetleg évek alatt nehezen összekuporgatott vagyon.
Egy munkaerõ-kölcsönzõ segitségével pedig egy fillér nélkül el lehet indulni és az egész semmibe sem került és kockázat sem volt. Attól, hogy te életedben egyszer láttál egy “ügynököt” még ne általánosits. Sokan mondják itt neked, hogy miként mûködik ez a dolog, olyanok akik igy voltak/vannak kint, de te csak fújod a magadét rendületlenül és nagy ivben leszarod a másik véleményét.
Másrészt ha nem változott volna állandóan a “munkahelyed” és nem derültek volna ki olyanok amikben nyilvánvalóan nem mondtál igazat, akkor talán még valaki hinne neked.