Zsuzsa,

#216700 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Zsuzsa,

neked be kellene szallni egy masik vitaba itt a forumon, amin epp azt probalom bizonyitani az utodott magyaroknak, hogy a magyar szocialis segely politika sokkal tobbet art, mint hasznal, foleg a gyerekeseknek.

Nem vitatkozok veled, sot teljesen igazat adok abba, hogy ki akarsz kerulni Mo-rol. Amit nem ertek az az, hogy miert csak Svedorszagban gondolkozol. Abban is biztos lehetsz, hogy Mo-rol levelben sehol nem fogsz munkat kapni. Szerinted, ha egy roman erdelybol irna egy magyar munkahelyre, hogy munkat keres, milyen valaszt kapna? En meg azon is csodalkozok, hogy egyaltlan visszairtak neked.

Ha ki akarsz valahova vandorolni, akkor meg kell tudnod, hogy milyen teruleten van eselyed munkat kapni, ra kell hasalni azokra a dolgokra, hogy lehetoleg a legjobb legyel a jelentkezok kozul arra a melora es akkor nem lesz gondod. Ha nincs semmi szaktudasod, akkor nem lesz konnyu sehol az eleted. A nyelvtudas persze legalabb ilyen fontos. Az biztos, hogy ha onkent leredukalod a szoba joheto orszagok szamat 1-re, akkor kifejezetten problematikus lesz a dolog. Amugy Svedorszag egy pocsek hely, csak igy kettonk kozott:) attol fuggetlenul, hogy szep.

Annyit tanacsolhatok neked, hogy a gyerkeidnek magyarazd meg, hogy a nyelvtudas mindennel fontosabb a jovojukre nezve. Aki nem hajlando nyelvet tanulni, az ne varja, hogy kulfoldon ervenyesulhet. Annak, aki ki akar vandorolni, ez kell legyen az elso lepes.